FAZÉK

A legfinomabb hétvégi reggeli: Villámgyorsan kész az isteni zabpalacsinta

Megnyalja mind a tíz ujját a család a zabpalacsinta után, az fix! Finom és egészséges napindító cukor nélkül. Mutatjuk a szuper receptet!
  • Szerző:

Szinte nincs is, aki ne szeretné a palacsintát; ám ha a nagy rohanásban kevés az idő főzőcskézni, nem szívesen áll neki az ember. A zabpalacsinta viszont hihetetlen gyorsan elkészül, finom, könnyű, és mindenki imádni fogja. Ezt az egészséges finomságot tálalhatod cukormentes lekvárral vagy mézzel, de önmagában, porcukorral meghintve is tökéletes reggeli. Ráadásul akkor is ehetsz belőle, ha éppen diétázol: a zabpalacsinta ugyanis egyáltalán nem hizlal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

Fotó: Ripost

 

  • 5 ek. zabpehely
  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 mk. vanília kivonat
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 dl tej vagy mandulatej

Elkészítés:

Fotó: Ripost

  • Öntsd a zabpehelyre a tejet, hagyd egy kicsit állni.
  • Add hozzá a tojást, a vaníliát, a sütőport és a sót, majd keverd csomómentesre a masszát. A zabpehelyliszttel tudod beszabályozni a sűrűségét – igény szerint.
  • Forrósíts fel egy serpenyőben egy kevés zsiradékot: ez lehet olaj, margarin vagy kókuszzsír.
  • Ezután süsd barnára mindkét oldalát.

Házi lekvárral tálalva a legfinomabb! Tálaláskor pici porcukorral édesítheted.

Fotó: Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?