FAZÉK

Almás lett a palacsinta, ilyen finomat még nem ettél!

Vendégeket vársz délután? Nem számítottál rájuk, de gyorsan szeretnéd őket megkínálni valami finomsággal? Íme, egy szuper recept, érdemes kipróbálni!

Almás palacsintatorta

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 2 db alma
  • 150 km tej
  • 60 g cukor
  • 60 ml olaj
  • csipet só
  • 7 g vaníliás cukor
  • 8 g sutőpor
  • 150 g liszt
  • 1 ek. ecet

Így készítsd el:

  1. Vajazd ki a serpenyőt. Az almákat mosd meg, karikázd fel. Fogj egy műanyag kupakot és a karikák közepét, a magházat nyomd ki vele egyesével. Helyezd őket bele a serpenyőbe.
  2. Egy tálba verd fel a tojást, add hozzá a sót, vaníliás cukrot , a cukrot és keverd össze habverővel, majd fokozatosan add hozzá az olajat is, míg krémes nem lesz a tészta, utána önsd bele a tejet.
  3. Ezután a lisztet is keverd hozzá fokozatosan, úgy hogy a tésztád csomómentes legyen. Ezt követően egy kis szűrőn keresztül öntsd hozzá a szódabikarbónát, azt is keverd jól el, végül pedig az ecetet add hozzá.
  4. Öntsd a tésztát az almákra a serpenyőben és lassú tüzőn 20 percig lefedve süsd meg! Vedd le a gázról, fordíts rá egy tálat és annak segítségével fordítsd meg a tésztát. 5 percig fedő nélkül süsd meg a másik felét is.

Jó étvágyat!

És ezeket olvastad már?