FAZÉK
Almás lett a palacsinta, ilyen finomat még nem ettél!
Vendégeket vársz délután? Nem számítottál rájuk, de gyorsan szeretnéd őket megkínálni valami finomsággal? Íme, egy szuper recept, érdemes kipróbálni!- Szerző: Sors Edina
Almás palacsintatorta
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: youtube
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 2 db alma
- 150 km tej
- 60 g cukor
- 60 ml olaj
- csipet só
- 7 g vaníliás cukor
- 8 g sutőpor
- 150 g liszt
- 1 ek. ecet
Így készítsd el:
- Vajazd ki a serpenyőt. Az almákat mosd meg, karikázd fel. Fogj egy műanyag kupakot és a karikák közepét, a magházat nyomd ki vele egyesével. Helyezd őket bele a serpenyőbe.
- Egy tálba verd fel a tojást, add hozzá a sót, vaníliás cukrot , a cukrot és keverd össze habverővel, majd fokozatosan add hozzá az olajat is, míg krémes nem lesz a tészta, utána önsd bele a tejet.
- Ezután a lisztet is keverd hozzá fokozatosan, úgy hogy a tésztád csomómentes legyen. Ezt követően egy kis szűrőn keresztül öntsd hozzá a szódabikarbónát, azt is keverd jól el, végül pedig az ecetet add hozzá.
- Öntsd a tésztát az almákra a serpenyőben és lassú tüzőn 20 percig lefedve süsd meg! Vedd le a gázról, fordíts rá egy tálat és annak segítségével fordítsd meg a tésztát. 5 percig fedő nélkül süsd meg a másik felét is.
Jó étvágyat!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?