A répatorta hagyományos húsvéti sütemény. De miért várnál vele addig? Ez az egyszerű és finom recept az egész tavaszi szezon sztárjává teheti ezt a desszertet!
1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy zacskó vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg krémsajt vagy mascarpone
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
Ennek a tortának a belsejébe is jut a krémből! Fotó: Pixabay.com
Így készítsd el:
A répatorta készítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Olajozz vagy vajazz ki két tortaformát (sütőpapírral is kibélelheted őket)..
A répatorta tésztájához keverd össze alaposan a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a sót.
Egy másik tálban keverd simára az olajat, a tojásokat, a barna cukrot, a kristálycukrot, a tejfölt és a vaníliakivonatot. A reszelt répát és a durvára vágott diót, valamint a mazsolát is alaposan keverd össze a nedves hozzávalókkal.
Add hozzá a nedves hozzávalókat a szárazakhoz és egy spatulával keverd egynemű tésztává, de ne keverd túl.
Oszd el egyenlően a répatorta tésztáját a két tortaforma között. Süsd 180 Celsius-fokon 30-35 percig, tűpróbáig. Ezután vedd ki a sütőből, é hagyd hűlni 20-25 percig, csak ezután borítsd ki a tortaformából.
Így készítsd el a répatorta krémjét:
Egy nagy keverőtálban konyhai robotgéppel keverd simára a krémsajtot vagy a mascarponét. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és keverd a krémet újabb fél-egy percig, amíg sima nem lesz.
Add hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot, és ezzel is keverd simára.
Az oldalát mandulaszeletekkel is díszítheted Fotó: Pixabay.com
Így állítsd össze a tortát:
Az egyik réteg tésztára kend rá a krém felét. Erre jön a második réteg tészta, amit felül és oldalt is a krém másik felével vonj be. Fél dióbelekkel díszítheted, vagy egyenletesen megszórhatod durvára vágott dióval, esetleg mandulaszeletekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.