Létrehozva: 2021.03.02.

Répatorta a tavasz legnagyobb slágere: ez a legjobb recept

A répatorta hagyományos húsvéti sütemény. De miért várnál vele addig? Ez az egyszerű és finom recept az egész tavaszi szezon sztárjává teheti ezt a desszertet!

Szerző Horváth Gabi

Nálad is rendszeresen kerül a húsvéti asztalra répatorta? Ne várj vele az ünnepig, már most is nyugodtan az asztalra idézheted vele a tavaszi ízeket. Íme, a legjobb recept, amelynek ízes, omlós a tésztája, és feledhetetlen a krémje. Ha nem szereted a diót, a durvára vágott diót egyszerűen hagyd ki a receptből. Ha viszont még gazdagabb tésztát szeretnél, egy marék mazsolát is keverhetsz bele. Lehet csak mazsolával, dió nélkül is készíteni.

A legfinomabb répatorta

A legfinomabb receptet mutatjuk meg!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

A répatorta tésztájához:

  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg reszelt répa
  • 30 dkg barna cukor
  • 10 dkg fehér kristálycukor
  • 12 dkg tejföl
  • 10 dkg durvára vágott dió, és további 5 dkg felezett dióbél vagy durvára vágott dió a díszítéshez
  • egy marék mazsola (elhagyható)
  • 1,8 dl növényi olaj
  • 4 nagyobb, szobahőmérsékletű tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • másfél teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy zacskó vaníliás cukor
  • A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt vagy mascarpone
  • 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
  • Ennek a tortának a belsejébe is jut a krémből!
    Fotó: Pixabay.com

    Így készítsd el:

    A répatorta készítése:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Olajozz vagy vajazz ki két tortaformát (sütőpapírral is kibélelheted őket)..
  • A répatorta tésztájához keverd össze alaposan a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a sót.
  • Egy másik tálban keverd simára az olajat, a tojásokat, a barna cukrot, a kristálycukrot, a tejfölt és a vaníliakivonatot. A reszelt répát és a durvára vágott diót, valamint a mazsolát is alaposan keverd össze a nedves hozzávalókkal.
  • Add hozzá a nedves hozzávalókat a szárazakhoz és egy spatulával keverd egynemű tésztává, de ne keverd túl.
  • Oszd el egyenlően a répatorta tésztáját a két tortaforma között. Süsd 180 Celsius-fokon 30-35 percig, tűpróbáig. Ezután vedd ki a sütőből, é hagyd hűlni 20-25 percig, csak ezután borítsd ki a tortaformából.
  • Így készítsd el a répatorta krémjét:

  • Egy nagy keverőtálban konyhai robotgéppel keverd simára a krémsajtot vagy a mascarponét. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és keverd a krémet újabb fél-egy percig, amíg sima nem lesz.
  • Add hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot, és ezzel is keverd simára.
  • Az oldalát mandulaszeletekkel is díszítheted
    Fotó: Pixabay.com

    Így állítsd össze a tortát:

    Az egyik réteg tésztára kend rá a krém felét. Erre jön a második réteg tészta, amit felül és oldalt is a krém másik felével vonj be. Fél dióbelekkel díszítheted, vagy egyenletesen megszórhatod durvára vágott dióval, esetleg mandulaszeletekkel.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek