RETRO RÁDIÓ

Répatorta a tavasz legnagyobb slágere: ez a legjobb recept

Répatorta 01
Horváth Gabi
Szerző
Horváth Gabi
Létrehozva2021. 03. 02. 16:30

A répatorta hagyományos húsvéti sütemény. De miért várnál vele addig? Ez az egyszerű és finom recept az egész tavaszi szezon sztárjává teheti ezt a desszertet!

Nálad is rendszeresen kerül a húsvéti asztalra répatorta? Ne várj vele az ünnepig, már most is nyugodtan az asztalra idézheted vele a tavaszi ízeket. Íme, a legjobb recept, amelynek ízes, omlós a tésztája, és feledhetetlen a krémje. Ha nem szereted a diót, a durvára vágott diót egyszerűen hagyd ki a receptből. Ha viszont még gazdagabb tésztát szeretnél, egy marék mazsolát is keverhetsz bele. Lehet csak mazsolával, dió nélkül is készíteni.

A legfinomabb répatorta

A legfinomabb receptet mutatjuk meg!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

A répatorta tésztájához:

  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg reszelt répa
  • 30 dkg barna cukor
  • 10 dkg fehér kristálycukor
  • 12 dkg tejföl
  • 10 dkg durvára vágott dió, és további 5 dkg felezett dióbél vagy durvára vágott dió a díszítéshez
  • egy marék mazsola (elhagyható)
  • 1,8 dl növényi olaj
  • 4 nagyobb, szobahőmérsékletű tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • másfél teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy zacskó vaníliás cukor
  • A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt vagy mascarpone
  • 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
  • Ennek a tortának a belsejébe is jut a krémből!
    Fotó: Pixabay.com

    Így készítsd el:

    A répatorta készítése:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Olajozz vagy vajazz ki két tortaformát (sütőpapírral is kibélelheted őket)..
  • A répatorta tésztájához keverd össze alaposan a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a sót.
  • Egy másik tálban keverd simára az olajat, a tojásokat, a barna cukrot, a kristálycukrot, a tejfölt és a vaníliakivonatot. A reszelt répát és a durvára vágott diót, valamint a mazsolát is alaposan keverd össze a nedves hozzávalókkal.
  • Add hozzá a nedves hozzávalókat a szárazakhoz és egy spatulával keverd egynemű tésztává, de ne keverd túl.
  • Oszd el egyenlően a répatorta tésztáját a két tortaforma között. Süsd 180 Celsius-fokon 30-35 percig, tűpróbáig. Ezután vedd ki a sütőből, é hagyd hűlni 20-25 percig, csak ezután borítsd ki a tortaformából.
  • Így készítsd el a répatorta krémjét:

  • Egy nagy keverőtálban konyhai robotgéppel keverd simára a krémsajtot vagy a mascarponét. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és keverd a krémet újabb fél-egy percig, amíg sima nem lesz.
  • Add hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot, és ezzel is keverd simára.
  • Az oldalát mandulaszeletekkel is díszítheted
    Fotó: Pixabay.com

    Így állítsd össze a tortát:

    Az egyik réteg tésztára kend rá a krém felét. Erre jön a második réteg tészta, amit felül és oldalt is a krém másik felével vonj be. Fél dióbelekkel díszítheted, vagy egyenletesen megszórhatod durvára vágott dióval, esetleg mandulaszeletekkel.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.