Répatorta a tavasz legnagyobb slágere: ez a legjobb recept
A répatorta hagyományos húsvéti sütemény. De miért várnál vele addig? Ez az egyszerű és finom recept az egész tavaszi szezon sztárjává teheti ezt a desszertet!
1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy zacskó vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg krémsajt vagy mascarpone
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
Így készítsd el:
A répatorta készítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Olajozz vagy vajazz ki két tortaformát (sütőpapírral is kibélelheted őket)..
A répatorta tésztájához keverd össze alaposan a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a sót.
Egy másik tálban keverd simára az olajat, a tojásokat, a barna cukrot, a kristálycukrot, a tejfölt és a vaníliakivonatot. A reszelt répát és a durvára vágott diót, valamint a mazsolát is alaposan keverd össze a nedves hozzávalókkal.
Add hozzá a nedves hozzávalókat a szárazakhoz és egy spatulával keverd egynemű tésztává, de ne keverd túl.
Oszd el egyenlően a répatorta tésztáját a két tortaforma között. Süsd 180 Celsius-fokon 30-35 percig, tűpróbáig. Ezután vedd ki a sütőből, é hagyd hűlni 20-25 percig, csak ezután borítsd ki a tortaformából.
Így készítsd el a répatorta krémjét:
Egy nagy keverőtálban konyhai robotgéppel keverd simára a krémsajtot vagy a mascarponét. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és keverd a krémet újabb fél-egy percig, amíg sima nem lesz.
Add hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot, és ezzel is keverd simára.
Így állítsd össze a tortát:
Az egyik réteg tésztára kend rá a krém felét. Erre jön a második réteg tészta, amit felül és oldalt is a krém másik felével vonj be. Fél dióbelekkel díszítheted, vagy egyenletesen megszórhatod durvára vágott dióval, esetleg mandulaszeletekkel.