RETRO RÁDIÓ

Télen is főzhetünk isteni lekvárt! Ezt imádni fogod

Télen is főzhetünk isteni lekvárt! Ezt imádni fogod
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 02. 07. 13:00

Szeretsz új ízeket kipróbálni, kisérletezni? Akkor itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt a télen is elkészíthető lekvárt.

Bár a nyár tűnik ideálisnak a lekvárfőzés szempontjából, ne csüggedjünk, télen is készíthetünk isteni lekvárt!

Mandarinlekvár

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 kg mandarin
  • 1 db citrom leve
  • 20 dkg cukor vagy 6 ek. négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
  • 2 púpozott kk. pektin
  • 2 kk. rum
  • kis víz
  • Így készítsd el:

  • A megtisztított mandarint tedd fel főni kevés vízzel, majd add hozzá a citromok levét és forrald 15 percen keresztül a gyümölcsöt.
  • Botmixerrel turmixold össze, majd add hozzá a cukor és a pektin keverékét. Forrald tovább 10 percig és már mehet is az üvegekbe.
  • Csavard rá a tetőt az üvegre, és 5 percre fordítsd fejjel lefelé.
  •  

    EGY KIS ÉRDEKESSÉG: A citrusfélék, beleértve a mandarint, különösen gazdagok az oldható rostokban. Az oldható rost védőréteget képez az emésztőrendszerben. Ez vizet vezet a bélbe, segíti az emésztést és megkönnyíti a bélmozgást. Egyfajta természetes hashajtóként is működik.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.