RETRO RÁDIÓ

Így készül a legjobb leves a szalagos fánk mellé

Így készül a legjobb leves a szalagos fánk mellé
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 02. 21. 12:00

Készítsd el a február egyik kedvenc levesét, utána jöhet az igazi szalagos fánk ebédre! Íme a korhelyleves receptje.

A február egyik legnépszerűbb étele a savanyú káposzta leves: azaz a korhelyleves. Jó sűrű, önálló fogásként is megállja a helyét. Utána egy isteni szalagos fánk és kész is a remek ebéd!

Korhelyleves

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 40 dkg debreceni
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg füstöltcsülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • pirosaranyú
  • kapor
  • köménymag
  • Így készítsd el:

  • Mosd át alaposan a savanyú káposztát folyó víz alatt, majd tedd fel 2 liter vízben főni. Add hozzá a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sózd meg, és főzd puhára.
  • Készíts rántást, add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, a köménymagot, a fokhagymát, fűszerpaprikát, piros aranyat, és sűrítsd be vele a levest.
  • Amikor kész, a debrecenit és a csülköt vedd ki belőle, kockázd fel, és tedd vissza az edénybe, add hozzá a tejfölt, maajd forrald át. Keverd bele a kaprot és tálalhatod is.
  • Jó étvágyat!

     

    Tudtad? A savanyúkáposzta fejeskáposztából készül sós erjesztésel, vagy sós vízzel és kovásszal. C -vitamin tartalma rendkívül magas. (20 kg/100g), de tartalmaz K-, B6-vitaminokat is, továbbá vasat, magnéziumot, káliumot is. Mindezeket az anyagokat savanyítás után sem veszíti el. Kitűnően alkalmas az erek tágítására, és az immunrendszer erősítésére is.  

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.