tóth gabi
Mindenki szeret elvonulni egy csésze forró kávéval, sokak szerint ez a rituálé teszi fel a napra a koronát. Most pedig kiderült, hogy mi tudja ezt az érzést továbbfokozni!
Sokan vannak úgy, hogy hiába szeretik a forró fekete kávét, a keserű ital ízével nincsenek kibékülve, ráadásul jócskán akadnak, akiknek a savassága emésztési gondokat okoz. Nem volt ezzel másképp a kávéguru, Clark Nowlin se: hiába szerette a kávé illatát, ha a keserű ízzel nem tudott kibékülni, ráadásul mindig gyomorégés kínozta kávézás után. Ezért kitalált egy olyan feldolgozási módszert, amivel a finom aroma megmarad – de nincs savasság és keserű íz.
A módszer lényege a visszafogott, vagy ahogy Nowlin hívja, az arany pörkölés: vagyis a kávészemek szinte nyersen kerülnek az italba. Így kicsit teára hajazó íze lesz, de a forró ital ugyanolyan erős, mint egy feketekávé.
A leheletnyi pörkölés miatt az ital színe is inkább halványbarna, semmint fekete. Viszont így nem lesz savas íze, és keserű se lesz – vagyis nincs szükség cukorra vagy tejszínre, hogy iható legyen. Ráadásul a főzéssel se kell sokat vacakolni.
A Golden Ratio (aranymetszés) névre keresztelt kávét ugyanis pont úgy kell főzni, ahogyan a teát: vagyis nincs szükség főzőgépre, mindössze némi forró vízre. Azt maga a termék megálmodója is elismeri, hogy sok mindenben nem olyan, mint az a kávé, amit megszoktunk – de azoknak kifejezetten ajánlott, teszi hozzá, akik szeretnek kávézni, de nem akarnak se túl erős, se keserű italt inni. A pörkölésmentes kávét igencsak borsos áron kínálják: egy hét adagos csomag 14.99 amerikai dollárba, vagyis körülbelül 4.500 forintba kerül.