Itt a sütőtökszezon! De ez a remek zöldség nem csak simán megsütve, vagy sütőtökös sütik formájában csodás. Finom és egészséges vacsorát készíthetsz belőle mindössze fél óra alatt, ha megtöltöd, és úgy sütöd meg.
A legfinnyásabb gyerek is szeretni fogja az édes, fűszeres töltött sütőtököt. Mind a tök, mind pedig a töltelék tele van létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul elhízni sem fogsz tőle, miközben élvezed az őszi ízek kavalkádját.
Zöldségekkel töltött sütőtök
Fotó: Pixabay.com
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 kisebb sütőtök hosszában kettévágva és kimagozva
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és készíts elő két sütőlapot
Készítsd el a tököt: a félbevágott sütőtökök belsejét kend meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd a vágott felükkel lefelé tedd az egyik sütőlapra. 20-25 perc alatt süsd félpuhára.
A kukoricát szórd a másik sütőlapra, csepegtess rá fél evőkanál olívaolajat, és 8-10 perc alatt süsd aranybarnára.
Készítsd el a tölteléket. A bulgurt keverd el a vízzel vagy az alaplével, és forrald fel, majd főzd 5-10 percig, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot. Hagyd hűlni.
Egy nagyobb tálban keverd össze a bulgurt a megsült kukoricával, a csicseriborsóval, a mogyoróhagymával, a piros színű paprikával, a petrezselyemmel és a mogyoróval.
Egy kisebb tálban keverd el alaposan az olívaolajat az almaecettel és a mustárral, ízesítsd sóval és borssal.
Add a dresszinget a töltelékhez, és forgasd össze vele. Rendezd el a tölteléket a fél tökökben. Ha több helyre van szükséged, a tök húsából kikanalazhatsz még egy keveset, és ezt is hozzákeverheted a töltelékhez.
Minden fél tököt szórj meg 2 evőkanál reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe. Süsd 10-12 percig, amíg a sajt megolvad, és a töltelék átmelegszik. Azonnal, forrón tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.