Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.18.

Fél óra alatt kész a zseniális vacsora, így még soha nem etted a sütőtököt!

Itt a sütőtökszezon! De ez a remek zöldség nem csak simán megsütve, vagy sütőtökös sütik formájában csodás. Finom és egészséges vacsorát készíthetsz belőle mindössze fél óra alatt, ha megtöltöd, és úgy sütöd meg.

Szerző Horváth Gabi

A legfinnyásabb gyerek is szeretni fogja az édes, fűszeres töltött sütőtököt. Mind a tök, mind pedig a töltelék tele van létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul elhízni sem fogsz tőle, miközben élvezed az őszi ízek kavalkádját.

Zöldségekkel töltött sütőtök

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 kisebb sütőtök hosszában kettévágva és kimagozva
  • 2,5 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 bögrényi kukorica (konzerv is lehet)
  • A töltelékhez:

  • 1 csésze bulgur
  • 2 csésze víz vagy zöldségleves-alaplé
  • 1 csicseriborsó-konzerv, lecsepegtetve
  • 1 marék mogyoróhagyma vékonyra szeletelve
  • 1 csésze apróra vágott, piros színű paprika
  • 0,5 csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 1 csésze durvára vágott mogyoró
  • 0,5 csésze reszelt sajt
  • 0,5 csésze olívaolaj
  • 0,25 csésze almaecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    Fotó: Pixabay.com

  • Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és készíts elő két sütőlapot
  • Készítsd el a tököt: a félbevágott sütőtökök belsejét kend meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd a vágott felükkel lefelé tedd az egyik sütőlapra. 20-25 perc alatt süsd félpuhára.
  • A kukoricát szórd a másik sütőlapra, csepegtess rá fél evőkanál olívaolajat, és 8-10 perc alatt süsd aranybarnára.
  • Készítsd el a tölteléket. A bulgurt keverd el a vízzel vagy az alaplével, és forrald fel, majd főzd 5-10 percig, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot. Hagyd hűlni.
  • Egy nagyobb tálban keverd össze a bulgurt a megsült kukoricával, a csicseriborsóval, a mogyoróhagymával, a piros színű paprikával, a petrezselyemmel és a mogyoróval.
  • Egy kisebb tálban keverd el alaposan az olívaolajat az almaecettel és a mustárral, ízesítsd sóval és borssal.
  • Add a dresszinget a töltelékhez, és forgasd össze vele. Rendezd el a tölteléket a fél tökökben. Ha több helyre van szükséged, a tök húsából kikanalazhatsz még egy keveset, és ezt is hozzákeverheted a töltelékhez.
  • Minden fél tököt szórj meg 2 evőkanál reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe. Süsd 10-12 percig, amíg a sajt megolvad, és a töltelék átmelegszik. Azonnal, forrón tálald.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek