Fél óra alatt kész a zseniális vacsora, így még soha nem etted a sütőtököt!
Itt a sütőtökszezon! De ez a remek zöldség nem csak simán megsütve, vagy sütőtökös sütik formájában csodás. Finom és egészséges vacsorát készíthetsz belőle mindössze fél óra alatt, ha megtöltöd, és úgy sütöd meg.
A legfinnyásabb gyerek is szeretni fogja az édes, fűszeres töltött sütőtököt. Mind a tök, mind pedig a töltelék tele van létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul elhízni sem fogsz tőle, miközben élvezed az őszi ízek kavalkádját.
Zöldségekkel töltött sütőtök
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 kisebb sütőtök hosszában kettévágva és kimagozva
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és készíts elő két sütőlapot
Készítsd el a tököt: a félbevágott sütőtökök belsejét kend meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd a vágott felükkel lefelé tedd az egyik sütőlapra. 20-25 perc alatt süsd félpuhára.
A kukoricát szórd a másik sütőlapra, csepegtess rá fél evőkanál olívaolajat, és 8-10 perc alatt süsd aranybarnára.
Készítsd el a tölteléket. A bulgurt keverd el a vízzel vagy az alaplével, és forrald fel, majd főzd 5-10 percig, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot. Hagyd hűlni.
Egy nagyobb tálban keverd össze a bulgurt a megsült kukoricával, a csicseriborsóval, a mogyoróhagymával, a piros színű paprikával, a petrezselyemmel és a mogyoróval.
Egy kisebb tálban keverd el alaposan az olívaolajat az almaecettel és a mustárral, ízesítsd sóval és borssal.
Add a dresszinget a töltelékhez, és forgasd össze vele. Rendezd el a tölteléket a fél tökökben. Ha több helyre van szükséged, a tök húsából kikanalazhatsz még egy keveset, és ezt is hozzákeverheted a töltelékhez.
Minden fél tököt szórj meg 2 evőkanál reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe. Süsd 10-12 percig, amíg a sajt megolvad, és a töltelék átmelegszik. Azonnal, forrón tálald.