Pillanatok alatt elkészül a körtetorta: a vendégek könyörögni fognak a receptért!
Az ősz legzamatosabb gyümölcse nem csak a gyümölcssaláták és a kompótok kihagyhatatlan összetevője. Ez az édesség az egész őszi időszak sztárja lesz: alig kell hozzá idő, és a válogatós gyerekek is követelni fogják belőle a repetát.
A tésztát robotgépben vagy botmixerrel csak öt perc bekeverni. Ezen kívül pedig csak a gyümölcs hámozása rabol el még pár percet az idődből. Az eredmény viszont magáért beszél, a zamatos finomság garantáltan ízleni fog az egész családnak. A vendégeid pedig kivétel nélkül könyörögni fognak a receptért, és nem fogják elhinni, hogy ez az egész ilyen egyszerű.
Gyors, zamatos körtetorta
Hozzávalók:
4 keményebb körte kimagozva, meghámozva és vékonyan felszeletelve
3 tojás
2 dl tej
Fél dl olvasztott vaj
1/3 csésze (kb. 1 dl) cukor
1/3 csésze (kb. 1 dl) liszt
2 teáskanál vaníliakivonat
Fél kávéskanál só
Kevés hámozott mandula (elhagyható)
A tetejére porcukor
olaj vagy vaj a forma kikenéséhez
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Olajozz vagy vajazz ki egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát (a legegyszerűbb, ha van otthon olajspray, és azzal fújod be).
Rendezd el a formában a körteszeleteket. Akár egy marék szeletelt mandulával is megszórhatod ezt a réteget.
Az olvasztott vajat, a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot, a lisztet és a vaníliakivonatot tedd a robotgépbe, vagy a botmixer tartályába, és keverd sima, folyós masszává.
Öntsd a tésztát a körtére. Süsd az előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, és megszilárdul. Ha kivetted a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd borítsd ki rácsra a kész tortát. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, de akár egy gombóc vaníliafagyit is tehetsz mellé a tányérokra.