FAZÉK

Ez lett a tavasz új kedvence: mascarponés epertorta

Az eperszezon legfinomabb tortáját te sem hagyhatod ki! Ez a recept felülmúlhatatlan!

Epertorta:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 200 g cukor
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 250 g liszt
  • 16 g sütőpor
  • 500 g eper

Így készítsd el:

1. Verd fel a tojásokat egy tálba, és keverd habosra a cukorral együtt. Add hozzá a mascarponét, a reszelt citrom héját és jól forgasd át egy habverővel.

2. Fokozatosan keverés mellett, adagold hozzá óvatosan a lisztet, majd jöhet bele a sütőpor is.

Fotó: youtube

3. Az epret alaposan öblítsd le, pucold meg és vágd apró darabokra a felét majd keverd bele a tésztába.

4. Öntsd a masszát egy 24 cm-es tortaformába. A maradék epret vágd fel szép vékony szeletekre. helyezd rá körbe a torta tetejére úgy, hogy az eprek teljesen elfedjék a tortát.

Fotó: youtube

5. Süsd meg a tortát 180 C fokon 50 perc alatt, légkeveréses sütőben. ( hagyományos sütőben 170 C fokon ). A sütési idő vége felé, a közepébe szúrj egy fogpiszkálót, ellenőrizd, hogy tökéletesen megsült-e a torta.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?