15 perc és kész a kakaós csiga, még keleszteni sem kell
Szeretnél finom reggelit készíteni a családnak, de nincs időd keleszteni a kakaós csigát? Mutatunk egy szuper változatot, amelyik csak 15 perc munkát és 20-25 perc sütést igényel. Fahéjjal is elkészítheted!
A kakaós csiga mindenki kedvence – de fahéjjal is szeretjük, különösen, ha krémsajtos máz van a tetején. Ezt a könnyű változatot akár minden reggel frissen tálalhatod a családnak. Nem kell keleszteni, és annak is megfelel, aki érzékeny a tojásra. Alig van vele munkád, és 25 perc alatt meg is sül.
Add hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat, keverd el, majd gyúrd sima tésztává.
A barna cukrot keverd el alaposan a fahéjjal vagy kakaóporral és a töltelékhez szükséges olvasztott vajjal, majd tedd félre.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán, időnként liszttel megszórva nyújtsd kb. 30x35 cm-es téglalappá.
Kend meg egyenletesen a töltelékkel, majd tekerd fel, mint a bejglit.
A rudat éles késsel vágd 8 nagyjából egyforma részre.
A tekercseket helyezd el egy körülbelül 25 cm átmérőjű, kivajazott tűzálló tálban (ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek), és 190 Celsius-fokon süsd körülbelül 20-25 percig.
Közben keverd össze alaposan a máz hozzávalóit, a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Amikor a csigák megsültek, vedd ki a tálat a sütőből és még forrón kend meg őket a mázzal. Máris tálalhatod!