FAZÉK

Döbbenetes, mit művel a konyhában a szódabikarbóna

Nemcsak háztartási praktikákhoz, de sütés-főzés közben is nagy segítség a szódabikarbóna. Eszméletlen ötleteket mutatunk!
  • Szerző:

Fantasztikus segítséget nyújt a szódabikarbóna a konyhában! Igazi aduász, mert észrevétlenül turbózhatjuk fel vele az ételeket. És hogy mi mindenre is jó pontosan? Máris mutatjuk!

1. Egy pici szódabikarbóna iszonyatosan jó ötlet a húslevesbe. Tisztább lesz tőle a leves és élénkebb színű a zöldség!

2. A rántottába is adhatunk egy kevés szódabikarbónát, így könnyű és laza, ugyanakkor laktató lesz. Tojásonként egy csipet szódabikarbónával számoljunk.

 

3. Gyümölcsöt és zöldséget lehetőleg szódabikarbónás vízzel mossunk! Tökéletesen fertőtlenít, és tartósabb lesz tőle a gyümölcs

 

4. A paradicsomos ételekhez adjunk 1 csipet szódabikarbónát! Ízük így változatlanul finom marad, viszont csökken a sokszor bántó savtartalmuk.

 

5. Ha a nyers halat elkészítés előtt 1 órára szódabikarbónás vízbe áztatjuk, lényegesen csökken a hal sokak által nem kedvelt szaga. Így csak az ízek tökéletes élménye marad.

6. Palacsintát is készíthetünk szódabikarbónával, egészen különleges, kissé lyukacsos lesz így a gyerekek legnagyobb kedvence.

 

7. Amikor előre beáztatjuk a babot, szórjunk kevés szódabikarbónát a vízbe. Hamarabb megpuhul így, utána pedig gyorsabban elkészül az étel.

 

8. A fasírtot is bátran lazíthatjuk szódabikarbónával! Ha ezt az eljárást alkalmazzuk, nem kell zsemlét vagy kenyeret tenni a húsmasszába, így is könnyű és levegős lesz. Ráadásul kedvezünk a diétának is!

9. A szódabikarbóna legnagyobb jótéteménye mégiscsak az, amit a piskótában véghez visz. Valami fantasztikusan könnyű és levegős lesz a sütemény, ha szódabikarbónával készül.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?