FITTFAZÉK

Egyfalatos diétás vacsora: karikába került a fasírt

A fasírt a magyar konyha nagy kedvence. Most mutatunk egy új, gyors receptet, amit nagyon könnyû elkészíteni, mégis megújítja a jól ismert fogást. Egy salátával tálalva remek szénhidrátmentes könnyû vacsora lehet.

HOZZÁVALÓK:

  • 4 nagy színes húsos paprika (piros, sárga, narancssárga)
  • 1 kg sovány marhahús, darálva
  • 1 ½ tk pirospaprika
  • ¼ csésze Update1 Mester morzsa
  • 1 tojás
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • 1 csipet csípős paprika pehely, összezúzva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 ek oliva olaj
  • 1 ek finomra vágott friss petrezselyem
  • 1 csésze reszelt sajt mix (olasz sajtokból)
  • 40 g konzerv paradicsompüré

ELKÉSZÍTÉS:

1. Készítsd elő a paprikákat: Metélj le egy kicsit a tetejéből és az aljából is. Tedd félre a nyesedéket, a töltelékbe kerül majd. Vágd ki a paprika ereit, és távolítsd el a magokat. Minden paprikát szelj 3 vastag karikára, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

2. Készítsd el a fasírtot: jól keverd össze a darált marhahúst, a fűszereket, a zsemlemorzsát, tojást, parmezánt, pirospaprika pelyhet, fokhagymát és a megmaradt, felkockázott paprikát.

3. Közepes lángon hevíts olíva olajat egy nagy tűzálló edényben.


4. Barnítsd meg a paprika karikák mindkét oldalát, oldalanként 4-5 percig.

5. Ha szépen megbarnult, kend meg mindet sűrített paradicsommal.

6. Töltsd meg a paprikákat a darált hússal.

7. Süsd 175 Celsius fokon 35-45 percig. Szórd meg a sajtkeverékkel, told vissza a sütőbe még 5 percre. Tálaláskor szórd meg vágott petrezselyemmel.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?