ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát a mosogatószivacsra – meg fogsz döbbenni

Ez a szuper háztartási trükk rengeteget fog segíteni neked a mindennapokban. És még spórolhatsz is!
címkék:
  • Szerző:

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rég óta tudjuk, hogy szódabikarbóna valóságos kincs a háztartásban. De újra és újra felkapjuk a fejünket, amikor hallunk egy új ötletet. Például most, hisz olyan trükköket mutatunk, amikkel rengeteget spórolhatsz!

  1. Tip-top mosogatószivacs

A mosogatószivacsok könnyen elhasználódnak, összegyűjtenek egy csomó baktériumot, ráadásul még a szaguk is hamar kellemetlenné válik. Mindez nem fordul elő, ha hetente egyszer szódabikarbónával mosogatsz. Szintén jó ötlet olykor szódabikarbónás vízbe áztatni a szivacsot. Így újra és újra olyan lesz, mint újkorában.

  1. Ragyog a mikró!

Fertőtlenítsd a mikródat, tedd szagtalanná és könnyen takaríthatóvá egy kis trükkel. Tegyél egy csésze vízbe 1 evőkanál szódabikarbónát, majd legmagasabb hőmérsékleten mikrózd meg 3 percen keresztül. Ezután könnyedén át tudod törölni a készülék belsejét, és ragyogni fog.

  1. Tip-top vécécsésze

Mérgező vegyszerek helyett tisztítsd természetes és olcsó anyagokkal a fürdődet. 1 deci ecethez adj 1 evőkanál szódabikarbónát, és ezt öntsd a vécébe. Hagyd kicsit hatni a keveréket, majd a megszokott módon töröld vagy sikáld át a csészét. Nagyszerűen ragyogni fog.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?