OTTHONKA

Önts ecetet az asztalra, és nem fogsz hinni a szemednek!

Ez a meglepő, de egyszerû trükk kész varázslat! Neked is ki kell próbálnod.
  • Szerző: Ripost

Tudtad hogy az ecetet számtalan olyan dologra használhatod, ami megkönnyíti az életed, tisztává és ragyogóvá varázsolja a lakást?

1. Öntsd az asztalra

Vendégeid vagy családod tagja nem tettek a fából készült asztalra poháralátétet? Ezért aztán lenyomatok maradtak a felületen? Semmi gond! Keverj össze fele-fele arányban ecetet és olívaolajat, ezzel dörzsöld át az asztal lapját, majd egy puha ronggyal itasd fel a felesleget.

2. Öntsd a linóleumra

Legjobb, ha erre a típusú padlóburkolata ecetes vizet használsz felmosáskor. Nem csak a szennyeződéseket távolítja el kiválóan, de a legtöbb vegyszerrel ellentétben igazán csillogóvá is teszi!

3. Öntsd a szőnyegre

Ha már kezd megfakulni a szőnyeg színe, és ráférne egy alapos tisztítás is, akkor önts 1 csésze ecetet 3 liter vízhez, majd ezzel a keverékkel keféld át a szőnyeget. Hagyd megszáradni, ezután pedig porszívózd át, és gyönyörködj a látványban.

Mutatjuk, mire használhatod még! LAPOZZ!


4. Öntsd a kanapédra

Ha kárpitozott a kanapéd, akkor tisztítsd úgy, ahogyan az imént a szőnyegnél javasoltuk. Ha viszont bőrből készült, akkor is segítségedre lesz az ecet. Egyenlő arányban keverj össze ecetet és olívaolajat, majd ezzel a keverékkel tisztítsd meg a bőrt. Ragyogó, csillogó és egészen újszerű lesz.

5. Öntsd a lefolyóba

Kellemetlen szagok áradnak a lefolyóból, ráadásul még el is van dugulva? Keverj össze 1 csésze ecetet és 1/2 csésze szódabikarbónát, majd öntsd a lefolyóba. 5 perc után engedj rá forró vizet, majd újabb 5 perc után alaposan öblítsd át hideg vízzel.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?