OTTHONKA

Tegyél szappant és szódabikarbónát egy üvegbe, döbbenetes lesz a hatás

A legjobb háztartási csodaszereket sokszor simán kikevered néhány dologból, amit otthon találsz. Nem is hinnéd, mennyire hatékony ez a keverék!
  • Szerző:

Különösen nyáron lehet életmentő ez a pár perc alatt elkszíthető házi csodaszer, hiszen ilyenkor nem csak a gyerekek, de bizony a felnőttek is sokkal gyakrabban ejtenek foltot a ruháikon. Hogyne, hiszen most van a lédús, csöpögő gyümölcsök és az olvadó fagylaltok szezonja! Azt azonban kevesen tudják, hogy a leghatékonyabb folteltávolító eszközök bármelyik háztartásban megtalálhatók.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Ugyanis mindössze némi folyékony szappanra, egy kis szódabikarbónára és hidrogén-peroxidra van szükség a tökéletes folteltávolító keverékhez. Az arányok a következők: fél csésze szappan, egy csésze hidrogén-peroxid és egy evőkanál szódabikarbóna. Az összetevőket tedd egy sötét színű spriccelős üvegcsébe – és gyakorlatilag kész is a csodaszer. A sötét üvegre a hidrogén-peroxid miatt van szükség, mert ez az anyag fény hatására lebomlik.

Fotó: 123Rf

Ha folt esett valamelyik ruhádon, vagy a terítődön, hideg vízzel nedvesítsd át a szennyeződést, majd fújd rá a keveréket, amit aztán finoman dörzsölj az anyagba. A szemed láttára fog eltűnni a folt. Pár perc múlva mosd le a keveréket, és további mosásra nincs is szükség. Nem csak olcsó, de energiatakarékos megoldás is, hiszen nincs bosszantóbb, mint amikor egy frissen elővett ruhát egyetlen folt miatt kell a mosógépbe dobni…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?