ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát a csempére: bámulatos, ami történni fog

Pillanatok alatt végzel a takarítással!
  • Szerző: Ripost

Ha azt gondoltuk volna, hogy a szódabikarbóna szuper hatásairól már mindent tudunk, akkor nagyot tévedtünk! Ezek a remek praktikák bizonyítják, milyen sok segítségre számíthatunk még ettől a csodaszertől!

1. Kend a csempére

Ha elszíneződött, beszürkült a csempék közti rés, ne aggódj, segíteni fog a szódabikarbóna! Kevés vízzel keverd pépessé, majd ezzel a krémes keverékkel kend be a csempét és környékét. Hagyd rajta nagyjából 15-20 percig és öblítsd át! Ragyogni fog!

2. Szórd a kádba

A makacs szappanlerakódások a kádban, a zuhanyfüggönyön és a mosókagylóban is bosszantóak tudnak lenni. De pillanatok alatt eltüntetheted, ha egy nedves kefét megszórsz szódabikarbónával, majd ezzel dörzsölöd át a felületet.

3. Szórd a mosogatóba

Ha zsíros, nehezen tisztítható holmikat kell elmosogatnod, akkor engedj vizet rájuk és a vízbe szórj szódabikarbónát, majd hagyd ázni az edényeket fél órán át. Amennyiben nincs ennyi időd, akkor szórd egyenesen a mosogatószivacsra, és így mosogass el. Sokkal könnyebb lesz a dolgod és gyorsabban is végzel, mint bármikor.

Folytatjuk, nincs még vége, LAPOZZ!


4. Szórd a mosásba

Adj a mosószerhez fél csésze szódabikarbónát, és két legyet ütsz egy csapásra. Ez segít abban is, hogy mosógépedet tisztítsa, egyúttal pedig abban is, hogy ruháid még tisztábbak és ragyogó színűek legyenek.

5. Szórd a kanapéra

A kárpitot is újjávarázsolja egy kevés szódabikarbóna. Szórd meg vele kanapédat vagy foteledet, dörgöld bele, hagyd hatni 20 percig, majd alaposan porszívózd át. Tisztít, fertőtlenít és a színeket is új életre kelti.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?