Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2020.06.25.

Ősi módszer hódít a konyhában: te kipróbálnád így a sütést?

Szerezz be egy rózsaszín sótéglát, és egészen új irányt vehet konyhádban a sütögetés. Tedd a gázra vagy a grillre, és máris kész a varázslat!

Szerző Horváth Gabi

A rózsaszínű himalájai só nem ismeretlen a wellness iránt érdeklődők számára. A Himalájában bányászott só ugyanis tele van hasznos nyomelemekkel: sokan asztali só helyett is ezt használják: egyes források szerint már a 16. század óta használják főzésre ezt a finom, rózsaszín sót. Van, aki sólámpaként élvezi a hatását, mások időnként sóbarlangba látogatnak.

Fotó: Pixabay.com

De ha beszerzel otthonra egy nagyobb sótéglát, remek hasznát veheted. Ha beteszed a sütőbe, vagy ráteszed a gázlángra, hogy felforrósítsd, közvetlenül ezen süthetsz-főzhetsz, az tégla nemcsak remek ízt ad, de ásványi anyagai gazdagítják is az ételeket.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Michelle Wiki (@michelle.wiki_) által megosztott bejegyzés,

Van, aki halat és vékonyra szelt zöldséget szeret sütni a sótéglán, nagyon finom így elkészítve a padlizsán, a cukkini, a szeletekre vágott kaliforniai paprika, melyek a sütögetés után káliummal, magnéziummal és kalciummal felturbózva kerülhetnek a tányérra.

Van, aki húst süt rajta: egyszerűen ráteszi a sótéglát a gázégőre, megvárja, amíg felforrósodik, és ezután helyezi rá a megfűszerezett hússzeleteket, mintha grillezne.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Vitki Gurman (@vitkigurman) által megosztott bejegyzés,

Nyársra húzott húskockákkal és zöldségekkel is remekül működik a dolog, olyan, mintha a kerti grill beköltöznek a konyhádba. Persze, ha kerti sütögetéshez van kedved, a faszenes grillen is átforrósíthatod a sótéglát. Arra az egyre figyelj, hogy kevesebb sót használj, mint szoktál, de egyébként ugyanúgy mehet rá a hús, a gomba a zöldség, ahogy a sima grillel is dolgoznál.

 

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Dora Tóth (@doradorcika) által megosztott bejegyzés,

Fotó: Pixabay.com

A sótégla használatának egyetlen szabálya van: ne tedd azonnal nagy lángra, hagyd, hogy lassan forrósodjon át, nehogy megrepedjen. A mosogatásnál ne áztasd vízbe, hiszen a só feloldódhat a meleg vízben. Dörzsöld át nedves, de ne tocsogó kefével, majd gyorsan öblítsd le meleg vízzel, végül töröld szárazra konyharuhával és hagyd teljesen megszáradni. Mosogatószerre nincs szükség, a himalájai só ugyanis már önmagában is antibakteriális tulajdonságokkal bír, ráadásul mosogatás közben vékonyan le is kopik a felső rétege. Ha megfelelően bánsz vele, egy sótégla hosszú hónapokig kitart

origo.hu

Botrány a megnyitón: a biztonságiak kizavarták a német sportolókat az esőbe

ripost.hu

Akik mindig a maguk feje után mennek: ők a leglázadóbb csillagjegyek

borsonline.hu

Szakítás, féktelen bulik? Megszólalt Curtis, itt a teljes igazság!

magyarnemzet.hu

Elárulta a szakértő, hogy játszhatja ki Magyarország az ukránok olajstopját

metropol.hu

Mindenki Gáspár Virág pocakjáról beszél: Bea asszony tette hivatalossá az örömhírt

hirtv.hu

Trump Zelenszkijnek: Vége! + videó

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

mindmegette.hu

Mit főzöl hétvégén? Ezekkel a receptekkel fuss neki a vasárnapi ebédnek, és a neved is imába foglalják

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

ripost.hu

Belép a Merkúr a Szűz jegyébe: ennek a 3 csillagjegynek segít rendbe hozni az életét

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

ripost.hu

Karrierista csillagjegyek, akik számára a munka az első

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét

FAZÉK

Így készül a török lecsó, kóstold meg te is

FAZÉK

Tedd az uborkát a mosogatógépbe és nem bánod meg

FAZÉK

Mit csinálj a cukkinivel, ha ontja a kert? Mutatjuk!

FAZÉK

Ne dobd ki a dinnyehéjat, eszméletlen, mire jó

FAZÉK

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

FAZÉK

Olcsó vacsora: Villámgyorsan elkészül az isteni krumpligombóc

FAZÉK

Megégett a pirospaprika a bográcsban? Így mentsd meg a pörköltet