Létrehozva: 2020.06.25.

Ősi módszer hódít a konyhában: te kipróbálnád így a sütést?

Szerezz be egy rózsaszín sótéglát, és egészen új irányt vehet konyhádban a sütögetés. Tedd a gázra vagy a grillre, és máris kész a varázslat!

Szerző Horváth Gabi

A rózsaszínű himalájai só nem ismeretlen a wellness iránt érdeklődők számára. A Himalájában bányászott só ugyanis tele van hasznos nyomelemekkel: sokan asztali só helyett is ezt használják: egyes források szerint már a 16. század óta használják főzésre ezt a finom, rózsaszín sót. Van, aki sólámpaként élvezi a hatását, mások időnként sóbarlangba látogatnak.

Fotó: Pixabay.com

De ha beszerzel otthonra egy nagyobb sótéglát, remek hasznát veheted. Ha beteszed a sütőbe, vagy ráteszed a gázlángra, hogy felforrósítsd, közvetlenül ezen süthetsz-főzhetsz, az tégla nemcsak remek ízt ad, de ásványi anyagai gazdagítják is az ételeket.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Michelle Wiki (@michelle.wiki_) által megosztott bejegyzés,

Van, aki halat és vékonyra szelt zöldséget szeret sütni a sótéglán, nagyon finom így elkészítve a padlizsán, a cukkini, a szeletekre vágott kaliforniai paprika, melyek a sütögetés után káliummal, magnéziummal és kalciummal felturbózva kerülhetnek a tányérra.

Van, aki húst süt rajta: egyszerűen ráteszi a sótéglát a gázégőre, megvárja, amíg felforrósodik, és ezután helyezi rá a megfűszerezett hússzeleteket, mintha grillezne.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Vitki Gurman (@vitkigurman) által megosztott bejegyzés,

Nyársra húzott húskockákkal és zöldségekkel is remekül működik a dolog, olyan, mintha a kerti grill beköltöznek a konyhádba. Persze, ha kerti sütögetéshez van kedved, a faszenes grillen is átforrósíthatod a sótéglát. Arra az egyre figyelj, hogy kevesebb sót használj, mint szoktál, de egyébként ugyanúgy mehet rá a hús, a gomba a zöldség, ahogy a sima grillel is dolgoznál.

 

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Dora Tóth (@doradorcika) által megosztott bejegyzés,

Fotó: Pixabay.com

A sótégla használatának egyetlen szabálya van: ne tedd azonnal nagy lángra, hagyd, hogy lassan forrósodjon át, nehogy megrepedjen. A mosogatásnál ne áztasd vízbe, hiszen a só feloldódhat a meleg vízben. Dörzsöld át nedves, de ne tocsogó kefével, majd gyorsan öblítsd le meleg vízzel, végül töröld szárazra konyharuhával és hagyd teljesen megszáradni. Mosogatószerre nincs szükség, a himalájai só ugyanis már önmagában is antibakteriális tulajdonságokkal bír, ráadásul mosogatás közben vékonyan le is kopik a felső rétege. Ha megfelelően bánsz vele, egy sótégla hosszú hónapokig kitart

origo.hu

Szijjártó Péter rendkívüli bejelentést tett

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

borsonline.hu

Mutatjuk a fotót az esküvőről: Nádai Anikó gyönyörű volt

vg.hu

Balaton: elkészült a tragikus haláleseteket is okozó árok térképe – mutatjuk, hol a legnagyobb a veszély

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

magyarnemzet.hu

Így reagált a magyar válogatott csatára arra, hogy kicikizték a testalkata miatt

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

mindmegette.hu

Ez most a legnépszerűbb konyhai eszköz – a magyar vásárlók is rákattantak

ripost.hu

Ez a fotó lehet a bizonyíték az időutazásra?

ripost.hu

"Végre újra itt!" – falatnyi topban jelentette be a hírt Stana Alexandra

ripost.hu

Varga Miklós Joe és a kisfia, Alexander: „Belehalnék, ha hétvégi apuka lennék”

ripost.hu

3 gyanús jel: akinél ezeket tapasztalod, abban jobb, ha nem bízol meg

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

FAZÉK

Ettől a hozzávalótól lesz fejedelmi lakoma a lecsóból

FAZÉK

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

FAZÉK

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

FAZÉK

Tegyél a mézbe szódabikarbonát hihetetlen mi lesz belőle