OTTHONKA

Végre kiderült, mit ront el mindenki a mosogatáskor

Mit, hová, hogyan pakolunk a mosogatógépben? Erre mindenkinek megvan a saját módszere, melyre akár meg is esküszik! Lehet is, mert ezek döntően befolyásolják az eredményt. Van azonban ezen kívül még pár megkerülhetetlenül fontos szabály, melyeket érdemes betartani
címkék:

A mosogatógépet betölteni már-már művészet. Mindenkinek van saját módszere, amire esküszik. Ha az eredmény tökéletes, akkor biztos jól is csinálja. Ám van néhány általános szabály, amit nem lehet megkerülni. Ezeket betartva garantált, hogy minden egyes alkalommal ragyogóan tisztán kerülnek majd ki az edények a rácsról.

Miért ne tégy soha a mosogatógépbe fából, alumíniumból, rézből készült tárgyat?

A fa, ha bekerül a gépbe, tág pórusain keresztül magába szívja az összes szagot és ízt, ami a többi edényről lekerül. Ezért a fakanalakat, fatálakat, fából készül vágódeszkát, nyújtófát stb. mindig kézzel mosogassuk.

A jó minőségű késeknek és a porcelánkészletnek sincs helyük a rácson. A kések idő előtt rozsdásodhatnak a gépi mosogatószer korrozív hatása miatt. A szer és a magas víznyomás tönkreteszi nem csak a kedvenc késeidet, de a drága porcelánkészlet finom mintázatát is.

Rozsdásodásra hajlamos, reaktív fémeket tartalmazó tárgyakat se pakoljunk a gépbe. Az alumínium és rézedények, de még a különleges, leragadás-mentes réteggel bevont serpenyők is meghálálják a kézi mosogatást.

Miért nem szükséges az előmosogatás?

A mosogatótabletta van olyan erős, hogy képes legyen tökéletesen feloldani az edényekre tapadt összes szennyeződést.

Az ételmaradékokat természetesen le kell kaparni, mert a gép nem tud hatékonyan dolgozni eltömődött szűrővel.

A szűrőt egyébként is tanácsos hetente kitisztítani, így elkerülhető a lerakódás.

Miért rakd a legpiszkosabb edényt középre?

A behelyezés sorrendje kulcsfontosságú a mosogatás hatékonysága érdekében.

A műanyag tálakat, eszközöket és az üvegpoharakat mindig a felső polcra pakold. Ott biztonságban lesznek. A műanyag nem olvad meg, a poharak kevésbé rázkódnak.

A cirkuláló víz elkerüli a sarkokat, ezért ott kevésbé hatékony. Erre a helyre a legkevésbé szennyezett tárgyak kerüljenek.

A piszkos lábasokat, fazekakat mindig középre helyezd. Ott érvényesül legjobban a mosóhatás.

A tányérokat, tálakat lefelé fordítva pakold be. Ezzel elkerülhető, hogy a piszkos víz megüljön bennük. Ne rakd őket közvetlenül egymásra. Maradjon köztük egy kis hézag, ahová a víz és a mosogatószer bejutva elvégezheti a munkáját.

Amint lejárt a program, nyisd ki a gép ajtaját, és húzd ki a tálcát. A forró levegő gyorsabban megszárítja az edényeket.

Miért ne tegyél bizonyos mosogató tablettát az elosztóba?

3 az 1-ben mosogatótablettát használsz? A multifunkcionális szert ne a mosogatószernek kijelölt elosztóba tedd. A spéci tabletta három funkciója közül az első az előmosogatás. Ha az elosztóba teszed, akkor ez nem tud érvényesülni, mivel az elosztó ajtaja a fő mosás előtt nem fog kinyílni. Így elvész ez a funkció.

A 3 in 1 tablettát a mosogatógép aljába tedd.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?