ÉLETMÓDI

Így erősítsd immunrendszered a koronavírus ellen

Rengeteget segítenek ezek a trükkök a kivédésben.

A koronavírus ijesztő és veszélyes ugyan, de főleg azért, mert egyelőre a legnagyobb védekezést nem kívülről, vakcináktól várhatjuk, hanem attól, hogy saját immunrendszerünk győzi le a betegséget. Sőt a legjobb, ha egészséges szervezetünk meg is előzi már magát a megfertőződést is. Nem mindegy, hogy amennyiben valaki fertőzötté válik, milyen erővel képes szervezete a védekezésre, hiszen akár enyhe tünetekkel is leküzdhető az esetleges megbetegedés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Összegyűjtöttük, miket érdemes bevetned a védekezés érdekében, és mi az, amivel fel tudod turbózni tested védekezőképessét.

Vitaminok

Fotó: 123rf

Legfontosabb a megelőzésben, hogy feltöltsd szervezeted C-vitamin, D-vitamin tartalékait, és amellett, hogy elsősorban megfelelő táplálkozással veszed magadhoz a nyomelemeket, ásványi anyagokat és vitaminokat, most használj vitaminkomplexumokat és multivitaminokat is táplálékkiegészítésre.

Természetes vírusölő gyógynövénykeverék

123rf

Szinte csodákat képes tenni az echinacea-csepp, mely olyan gyógynövények alkoholos oldata, amik kiválóan tudnak segíteni a vírusmegelőzésben és a vírusok leküzdésében. Drogériában és patikában is több gyártótól elérhető termék, feltétlenül érdemes neked is beszerezned belőle, és az előírásoknak megfelelően fogyasztani napi több alkalommal is a cseppeket. Szintén nagyon jó szolgálatot tesz a grapefuitmag-csepp. Jól teszed, ha beszerzed.

A legjobb vírusölő növények

Fotó: 123rf

Legyen otthon bőven fokhagymából, gyömbérből, citromfűből. Előbbieket lehetőség szerint nyersen fogyaszd. A torma és a méz is remek társ a bajban, ráadásul rengeteg formában felhasználhatod. Arról már nem is beszélve, hogy a torma a közelgő húsvétnak egyébként is szinte elengedhetetlen része.

Teák

Fotó: 123rf

A már korábban is említett citromfű mellett a kamilla, a hársfa, a feketebodza, az orbáncfű most mind nagy szerepet kapnak a szezonban, és amellett, hogy finomak, segítik az immunrendszered erősítését, segítenek a vírusölésben és abban is, hogy csökkentsék szervezetedben az esetleges gyulladásokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?