Létrehozva: 2020.01.08.

Kiderült, miben van több C-vitamin, mint a narancsban

Amikor természetes C-vitamin-forrásról beszélünk, akkor a legtöbben rögtön a narancsra gondolnak, pedig a narancson kívül számtalan olyan zöldség és gyümölcs létezik, amelyek több C-vitamint tartalmaznak ennél a narancssárga déligyümölcsnél.

A szamóca jóval több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Emellett gazdag forrása a magnéziumnak és a folsavnak, melyeknek fontos szerepe van a vércukorszint stabilizálásában és a szív egészségének fenntartásában.

A leveles zöldségek közül a brokkoli a leggazdagabb C-vitaminban, de emellett K-vitamin-tartalma is kiemelkedő, amely hozzájárul a csontok egészségéhez és a véralvadást is elősegíti.

A paprikának mindegy, hogy milyen a színe, C-vitaminban is bővelkedik. A paprika emellett sok rostot is tartalmaz, illetve egy nagyon alacsony kalóriatartalmú zöldségről van szó, így bátran beilleszthető a diétás étrendbe.

A kivit szupertápláléknak is nevezhetjük. Nemcsak C-vitaminban bővelkedik, hanem nagyon sok káliumot és rezet is tartalmaz. Szerotonintartalma is kiemelkedő, amely egy jó közérzetet biztosító hormon, ami még az alvás minőségét is javítani tudja.

A kelbimbóban is sok C-vitamin található, de fitonutriensekben is rendkívül gazdag. Rostban is bővelkedik, ami nagyon jó hatással van az emésztésre, illetve a rákos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszik.

A kelkáposzta is segíthet pótolni a C-vitamin-szükségletünket, emellett nagy mennyiségben tartalmaz olyan ásványi anyagokat és zsírsavakat, amelyekre szükségünk is van, hogy egészségesek maradjunk.

Az ananászban nemcsak C-vitamin van, hanem bromelain is, ami segítséget nyújt az emésztésben, illetve a puffadást is csökkenteni tudja. Az ananász természetes gyulladáscsökkentő anyagokat is tartalmaz, így sok betegség megelőzésében lehet a segítségünkre.

A papaja is tele van antioxidáns C-vitaminnal. Ez a gyümölcs erősíti a csontokat, gyulladáscsökkentő szerepe kiemelkedő és ragyogó bőrt is képes biztosítani.

A karfiol nagyon sok rostot tartalmaz, de sok C-vitamin is megtalálható benne. A karfiolból készíthetünk levest, kínálhatjuk köretként sültek mellé, de még salátát is készíthetünk belőle. A karfiolt nyersen nem, csakis párolva lehet fogyasztani.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bizarr jelenettel folytatódik a TV2 sikerműsora

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Soha többé ne igyál vizet lefekvés előtt! Most derült ki, mit okoz

MEDICINA

Elárulta a hosszú élet titkát a 97 éves fitnesznagyi

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel