YESSS

Így termessz finom zöldséget a balkonon!

Azt hitted, az otthon termelt zöldséghez legalább egy kiskertre szükséged van? Máris mutatjuk, hogyan lehet a balkonon is szuper zöldségeskerted.

A legfinomabb zöldségeket akár egy kis, városi balkonon is megtermesztheted. Ha van otthon pár nagy csereped, máris nekiláthatsz. A cserép lehet terrakotta vagy műanyag is – utóbbi jobban tartja a nedvességet -, csak arra kell vigyáznod, nehogy túl kicsi legyen, mert azt a növények hamar kinövik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Balkonkert 01

Fotó: Pixabay.com

Ezen kívül pedig minőségi termőföldre lesz még szükséged, amely nem tömör, és viszonylag hamar kiszárad. A komposztálásba is belefoghatsz, mivel ezzel javítasz a termőfölded minőségén. A növényeket pedig szintén érdemes gondosan megválogatnod: gyökérzöldségeket, alacsony és magasabb növényeket például egyazon konténerben is termeszthetsz. A futónövények gyorsan felfutnak, a meleg nyári hónapokban pedig az alacsony zöldségfélék, például a saláta jól érzik majd magukat a magasabbak árnyékában.

Balkonkert 02

Fotó: Pixabay.com

A zöldborsó nagyon gyorsan nő, és szinte csak napfényre és vízre van szüksége, és épp ideje van az ültetésének. A salátát magról is fel lehet nevelni, csak arra kell vigyázni, hogy a többi zöldséghez képest kevesebb napsütésre van szüksége, inkább az árnyékot kedveli. A spenót igazi kezdőknek való zöldség, a reggeli napfényt és a délutáni árnyékot szereti. De akár sütőtököt is nevelhetsz magról az erkélyen, sőt, paradicsomot is lehet cserépben termeszteni: napfényt, tápanyagban dús talajt és rendszeres öntözést igényel.

Balkonkert 03

Fotó: Pixabay.com

A zöldségeskertet átlagosan naponta kétszer kell megöntözni, és a napfény-szükségletük szerint, jól szellőző helyre kell őket tenni. Érdemes a magok zacskóján elolvasni a gondozásukra vonatkozó utasítást, és néha zöldségekhez ajánlott tápoldatokkal is kényeztetni őket.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?