RETRO RÁDIÓ

Ezzel az egyszerű trükkel pillanatok alatt kimagozhatod a meggyet!

Létrehozva2020. 06. 25. 10:40

Itt a szezon, érik a meggy és a cseresznye! Rotyognak a fazekak, mindenki befőzési lázban ég – de a munkát alaposan hátráltatja a magozás. Ezzel a módszerrel azonban nevetségesen egyszerű lesz előkészítened a meggyet, cseresznyét...

Berobbant a meggy- és cseresznyeszezon, idén egész szép termést hoztak a gyümölcsfák. Bár a nagy esőzések miatt jó néhány szem megrepedt, így azok legfeljebb a sütibe mehetnek, még így is jócskán maradt befőznivaló. Egyedül a magozás az, amikor a háziasszonyok lelkesedése megcsappan: hiszen nem tudsz elég ügyes lenni, a meggylé összefröcsköli a csempét, az asztalt, és még téged is. Ha nincs magozód, akkor sem kell ebbe belenyugodnod: elég egy evőpálcika vagy egy erős szívószál, egy üvegpalack, és pikk-pakk végzel a magozással!

Fotó: Pixabay

1. Az alaposan kiválogatott- és megmosott meggyből vegyél ki egy szemet, és helyezd rá egy palack szájára úgy, hogy az a rész, ahol a szára volt, lefelé álljon.

Fotó: Ripost

2. Ezután fogd az evőpálcikát vagy a szívószálat (utóbbiból érdemes keményet választani, a lágy elhajlik), és finoman szúrd bele a gyümölcs húsába addig, míg nem érzed a magot.

Fotó: Ripost

3. Végül nincs más dolgod, mint egy határozott mozdulattal kilökni a magot a pálcával.

Fotó: Ripost

A meggy- vagy cseresznye szem így egyben marad, és bónuszként a leve sem fröccsen szét, hanem az üvegbe kerül. A magokat pedig a végén kirázhatod a palackból. Ha kiszárítod, rengeteg módon újra hasznosíthatod őket.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.