tóth gabi
A felhõ-módszer már többször bizonyított! Ügyes trükkel kizárja a desszertbõl a szénhidrátokat, így születnek isteni finom karcsúsító sütik. Ez a könnyû álomtorta pedig mindent visz! Ne hagyd ki!
Itt egy újabb felhősütemény, amit bármikor fogyaszthatsz, amikor csak szeretnél. Alapja a tojásfehérje, ráadásul nem tartalmaz se lisztet, se cukrot.
A benne lévő kiváló minőségű étcsokoládé fogyasztható még akkor is, ha diétázol. Hidd el, mind a tíz ujjad megnyalod utána, annyira finom és ráadásul látványos édesség ez a torta.
Hozzávalók:
Felhőpiskótához:
Habkrémhez:
Díszítő szóráshoz:
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vágj ki egy akkora kört sütőpapírból, amekkora a tortaformád, fektesd az aljára.
2. Forró vízfürdőn olvaszd fel a darabokra tört csokoládét. Amikor felolvadt, keverd hozzá a vajat habverő segítségével, majd tedd félre.
3. Egy másik tálban keverd össze a 2 egész tojást, a 4 tojássárgáját az édesítőszerrel, majd add hozzá a csokoládés keveréket. Mehet bele a konyak, vagy a Grand Marnier, illetve a reszelt narancshéj.
4. A 4 tojásfehérjét egy másik edényben verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a csokoládés, tojásos alapba. Az így kapott masszát simítsd bele a kibélelt tortaformába.
5. Süsd 35-40 percig. A teteje megrepedhet, de ügyelj arra, hogy a közepe is megsüljön.
6. A sütőből kivéve hagyd kihűlni, ne ijedj meg, teljesen normális, ha a közepe összeesik, és "kráter" lesz benne.
7. Tálalás előtt verd fel a tejszínhabot az édesítővel és a vanília kivonattal. Emeld ki a felhőpiskótát a kapcsos formából, majd halmozd a habkrémet a torta közepébe. Szórd meg kakaóporral!
Díszítheted csokiforgáccsal is.