"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2017.03.15.

Megújult a diétás csúcsdesszert: csokihabos lett a felhőtorta

A felhõ-módszer már többször bizonyított! Ügyes trükkel kizárja a desszertbõl a szénhidrátokat, így születnek isteni finom karcsúsító sütik. Ez a könnyû álomtorta pedig mindent visz! Ne hagyd ki!

Itt egy újabb felhősütemény, amit bármikor fogyaszthatsz, amikor csak szeretnél. Alapja a tojásfehérje, ráadásul nem tartalmaz se lisztet, se cukrot.

A benne lévő kiváló minőségű étcsokoládé fogyasztható még akkor is, ha diétázol. Hidd el, mind a tíz ujjad megnyalod utána, annyira finom és ráadásul látványos édesség ez a torta.

Csokihabos felhőtorta

Hozzávalók:

Felhőpiskótához:

  • 20 dkg nagyon jó minőségű keserű csokoládé (min. 70%-os)
  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj feldarabolva
  • 6 tojás - 4 szétválasztva, 2 egész
  • 3 tk. eritrit vagy 20 csepp Lovely Sweet édesítő
  • 1 ek. konyak vagy Grand Marnier - elhagyható
  • 1 narancs reszelt héja - elhagyható

Habkrémhez:

  • 2 dl hűtött habtejszín
  • 3 evőkanál édesítő
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Díszítő szóráshoz:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vágj ki egy akkora kört sütőpapírból, amekkora a tortaformád, fektesd az aljára.

2. Forró vízfürdőn olvaszd fel a darabokra tört csokoládét. Amikor felolvadt, keverd hozzá a vajat habverő segítségével, majd tedd félre.

3. Egy másik tálban keverd össze a 2 egész tojást, a 4 tojássárgáját az édesítőszerrel, majd add hozzá a csokoládés keveréket. Mehet bele a konyak, vagy a Grand Marnier, illetve a reszelt narancshéj.

4. A 4 tojásfehérjét egy másik edényben verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a csokoládés, tojásos alapba. Az így kapott masszát simítsd bele a kibélelt tortaformába.

5. Süsd 35-40 percig. A teteje megrepedhet, de ügyelj arra, hogy a közepe is megsüljön.

6. A sütőből kivéve hagyd kihűlni, ne ijedj meg, teljesen normális, ha a közepe összeesik, és "kráter" lesz benne.

7. Tálalás előtt verd fel a tejszínhabot az édesítővel és a vanília kivonattal. Emeld ki a felhőpiskótát a kapcsos formából, majd halmozd a habkrémet a torta közepébe. Szórd meg kakaóporral!

Díszítheted csokiforgáccsal is.

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek