RETRO RÁDIÓ

Megújult a diétás csúcsdesszert: csokihabos lett a felhőtorta

Megújult a diétás csúcsdesszert: csokihabos lett a felhőtorta
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 03. 15. 10:30

A felhõ-módszer már többször bizonyított! Ügyes trükkel kizárja a desszertbõl a szénhidrátokat, így születnek isteni finom karcsúsító sütik. Ez a könnyû álomtorta pedig mindent visz! Ne hagyd ki!

Itt egy újabb felhősütemény, amit bármikor fogyaszthatsz, amikor csak szeretnél. Alapja a tojásfehérje, ráadásul nem tartalmaz se lisztet, se cukrot.

A benne lévő kiváló minőségű étcsokoládé fogyasztható még akkor is, ha diétázol. Hidd el, mind a tíz ujjad megnyalod utána, annyira finom és ráadásul látványos édesség ez a torta.

Csokihabos felhőtorta

Hozzávalók:

Felhőpiskótához:

  • 20 dkg nagyon jó minőségű keserű csokoládé (min. 70%-os)
  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj feldarabolva
  • 6 tojás - 4 szétválasztva, 2 egész
  • 3 tk. eritrit vagy 20 csepp Lovely Sweet édesítő
  • 1 ek. konyak vagy Grand Marnier - elhagyható
  • 1 narancs reszelt héja - elhagyható

Habkrémhez:

  • 2 dl hűtött habtejszín
  • 3 evőkanál édesítő
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Díszítő szóráshoz:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vágj ki egy akkora kört sütőpapírból, amekkora a tortaformád, fektesd az aljára.

2. Forró vízfürdőn olvaszd fel a darabokra tört csokoládét. Amikor felolvadt, keverd hozzá a vajat habverő segítségével, majd tedd félre.

3. Egy másik tálban keverd össze a 2 egész tojást, a 4 tojássárgáját az édesítőszerrel, majd add hozzá a csokoládés keveréket. Mehet bele a konyak, vagy a Grand Marnier, illetve a reszelt narancshéj.

4. A 4 tojásfehérjét egy másik edényben verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a csokoládés, tojásos alapba. Az így kapott masszát simítsd bele a kibélelt tortaformába.

5. Süsd 35-40 percig. A teteje megrepedhet, de ügyelj arra, hogy a közepe is megsüljön.

6. A sütőből kivéve hagyd kihűlni, ne ijedj meg, teljesen normális, ha a közepe összeesik, és "kráter" lesz benne.

7. Tálalás előtt verd fel a tejszínhabot az édesítővel és a vanília kivonattal. Emeld ki a felhőpiskótát a kapcsos formából, majd halmozd a habkrémet a torta közepébe. Szórd meg kakaóporral!

Díszítheted csokiforgáccsal is.

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.