Létrehozva: 2016.11.18.

A november legjobb receptje: almás lett a tiramisu

Megújult a tiramisu: helycserés támadással kimaradt belõle a cukor, viszont almával és fahéjjal egészült ki. Õszre hangolva isteni finom lett az olasz álomdesszert! Készítsd el még ma, és hagyd, hogy téged is elvarázsoljon!

Ünnepi alkalmakra ezzel a fenségesen omlós és páratlan ízvilágú tiramisuval biztosan nem lőhetsz mellé: aki belekóstol, egyszerűen nem tudja abbahagyni

Az egész család imádni fog érte, érdemes belevágni! Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 25 db babapiskóta (diétás változathoz recept (diétás változathoz recept itt)
  • 20 dkg apróra vágott dió vagy mandula
  • Az áztatáshoz:

  • 2 dl 100%-os almalé
  • 4-5 ek. almapálinka
  • A krémhez:

  • 75 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 4 ek. porcukor
  • 1 dl 100%-os almalé
  • Az almás részhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 8-10 alma
  • 1 citrom leve
  • 3 tk. őrölt fahéj
  • Így készítsd:

  • A cukrot közepes lángon karamellizáld meg a vajon. Húzd félre a serpenyőt a tűztől, hogy kicsit hűljön, majd nyomd rá a citrom levét, és mehet rá a hámozott, apróra vágott alma és ízlés szerint fahéj. Így párod puhára az almát.
  • A tejszínt verd  fel, add hozzá a porcukrot és az almalevet, végül a mascarponéval óvatosan forgasd össze.
  • A piskótákat mártsd az almalével összeöntött pálinkába, majd a karamellizált almával rétegezd a kelyhekbe, legfelülre pedig a krém kerüljön .
  • A tiramisu-pohárkrém tetejét végül illatosra pirított dióval vagy mandulával, valamint fahéjjal szórd meg.
  • Bevállalósabbak zsírszegény tejszínhabbal és csokiforgáccsal is díszíthetik!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek