tóth gabi
Elképesztõ hatékony diétás köretet mutatunk, melynek minden összetevõje fontos szerepet kap a súlycsökkentés során. Nem mellesleg valóságos ízorgiában lesz részed, ha ezt az egészséges salátát kipróbálod!
Látványnak sem utolsó, de ízvilágában egészen különleges ez az egyszerű saláta. Csupa-csupa egészséges zöldség és gyümölcs kerül bele, meglehetősen bátor válogatásban. Legnagyobb erénye mégis az, hogy a cékla, a citrusfélék és az édeskömény együttese eszméletlenül felpörgeti a fogyást!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Az alaposan megmosott céklafejeket dörgöld be olívaolajjal, sóval és borssal. A céklafejeket csomagold egyesével alufóliába, mehetnek a tepsibe, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe. 1 óra alatt tökéletesen átsülnek.
2. A kihűlt céklafejeket hámozd meg, és vágd fel tetszés szerinti cikkekre.
4. Az édesköményt tisztítsd meg, vágd ketté, és szeleteld fel.
5. A céklát, a narancscikkeket és az édesköményt tedd egy keverőtálba. Öntsd nyakon az olivával, a narancslével, a citromlével és a sűrű balzsamecettel, majd óvatosan forgasd össze a sziruppal, sóval és borssal.
6. Tartalmas görög joghurttal vagy ízesített sajtkrémmel kínáld: így fehérje is kerül a tányérodra, mely elnyújtja az emésztést, így tovább érzed magad jóllakottnak a salátától is.
Tipp:
Érdemes egy kicsit nagyobb adag céklát sütnöd egyszerre, a hűtőben eláll pár napig, így bármikor előkaphatod, hogy feldobd vele a húsokat!