RETRO RÁDIÓ

Megújult az igazi magyaros lecsó, fergeteges új recept!

Megújult az igazi magyaros lecsó, fergeteges új recept!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 09. 02. 21:16

Paprika, paradicsom és hagyma a lecsó hagyományos alapja, de mi lenne, ha egy kicsit megbolondítanád? Próbáld ki cukkinivel!

A legtöbben azért imádjuk a lecsót, mert fantasztikusan finom, de azért nem árt hozzátenni, hogy talán ez az egyik legegészségesebb magyar étel is. Kevesen tudják például, hogy a lecsó diétás ételnek sem utolsó - persze csak akkor, ha nem falod hozzá a kenyeret - , hiszen a hozzávaló zöldségek szénhidráttartalma meglehetősen alacsony.

Ha még tovább szeretnéd csökkenteni a szénhidrátbevitelt, bolondítsd cukkinivel a lecsót!

Így lesz egy kis franciás hangulata ennek a finom egytálételnek, ám ez egyáltalán nem válik hátrányára, sőt! Sokan direkt így szeretik a lecsót!

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 70 dkg lecsópaprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 50 dkg cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 20 dkg kolbász vagy virsli (elhagyható)
  • só, bors ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1. A zöldségeket mosd meg, és szeleteld fel.

    2. A hagymát pirítsd le olajon, ha kicsit dúsabban szereted, szalonnát is tehetsz a hagyma mellé.

    3. Forgasd össze a pirospaprikával a hagymát, majd mehet rá a paradicsom, 2-3 perc után pedig a felvágott lecsópaprika és a cukkini. Sózd és borsod ízlésed szerint. A kolbászt is ekkor tedd bele.

    4. Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet eresztenek.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.