kulcsár edina
Cukkini, pirított hagyma és illatos fûszerek lágy sajttal. Páratlanul finom vacsorát dobhatsz össze pár perc alatt belõlük.
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Hozzávalók:
2 közepes cukkini, lespirálozva vagy reszelve
1 nagyobb hagyma vékony szeletekre vágva
1 tk. kakukkfű
1 ek. vaj
1,5 dl marhahúsleves
2 tk Worcestershire szósz
10 dkg könnyen olvadó, félkemény sajt (Fontina, Brie stb.)
só és bors ízlés szerint
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
2. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, dinszteld meg rajta a hagymát.
3. Add hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet, Worcestershire szószt, keverd el és főzd őket együtt pár percig.
4. Öntsd fel a húslevessel és gyakori kevergetés mellett főzd kb. 20 percig. Sűrű és aranybarna lesz, figyelj, hogy le ne égjen.
5. A cukkinit forgasd össze a hagymás mártással, majd öntsd az egészet egy kivajazott tálba. Tetejét szórd meg bőven reszelt sajttal.
6. Tedd a tálat a sütőbe kb. 25 percre, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Tippek:
- Ha nincs speciális cukkini spagetti készítőd, csak használj egy nagy lyukú reszelőt, és hosszában reszeld le rajta a cukkinit.
- Ha sütés után úgy látod, hogy a cukkini levet engedett, egy kanállal merd le a felesleget!