tóth gabi
Ha eddig mindig kiöntötted a savanyúság levét, ezután biztos nem fogod. Senki sem gondolta volna, hogy ennyi mindenre fel lehet használni, miután megetted a benne lévõ uborkát vagy bármi mást.
Húspácolás - olcsó és kalória szegény páclevet tudsz készíteni belőle bármilyen húshoz. Nagyon ízletes lesz tőle a csirkehús vagy akár a roston sütött steak is.
Edény tisztítás - öntsd a savanyúság levét egy tálba és tedd bele a megfeketedett fémedényedet, 15 perc után nem fogsz rájuk ismerni.
Gazpacho - a hideg paradicsomleves íze fenséges lesz, ha a receptekben szereplő ecet helyett savanyúságlét használsz.
Blady Mary - A jól megszokott paradicsomos koktélod fel tudod dobni egy evőkanálnyi ecetes lével és máris egy kicsit más, de nagyon szuper koktélt ihatsz.
Gyomirtás - állat és környezetbarát gyomirtóként is használhatod, ha a maradék levet körbepermetezed azon a helyen, ahol meg szeretnél szabadulni a nem kívánt növényektől.
Ételekhez - ha bármilyen olyan ételhez, amit besamellel készíthetsz keversz egy-két evőkanálnyit, mennyei ízorgiát hozol létre.
Humusz - készítésénél, illetve a boltba vett ízesítésénél remekül használhatod a savanyúság levét. Egyéni ízeket tudsz kihozni belőle.
Majonéz - ízesítésére is kiváló. Egy keveset keverj a salátaöntetedhez, nem fogsz csalódni.
Zöldségek - ha magadnak szeretnél eltenni egy-két zöldséget savanyúságnak, szuperül tudod használni egy másik megmaradt levét. Nem kell az ízesítéssel bajlódnod.
Tipp
Ha a piacon vásárolsz savanyúságot, feltétlenül kérj hozzá levet!