tóth gabi
Most érdemes bespájzolni a zamatos gyümölcsbõl! Mutatjuk a tippeket, hogyan varázsold elõ a nyári eper fantasztikus ízét télen is!
Dübörög az eperszezon. Már megjelentek az útszéli árusok is, akik végre az igazi zamatos, illatos, édes szabadföldi epret kínálják. Ilyenkor igyekszünk minél többet enni belőle, hogy legyen mire emlékezni a hosszú téli hónapokban. Persze nem kell mindent a képzeletre bízni, máris mutatjuk, hogyan lehet egész évben igazi finom epred a fagyasztóból!
Tipp: A natúran lefagyasztott epret ajánlatos fél éven belül fel is használni, később ugyanis a gyümölcsszemek veszítenek színükből. Ha azonban fagyasztás előtt finoman meghinted cukorral az eper- szemeket, akkor tovább megőrzik szép piros színüket.
Az enyhén édes, cukros vízben történő fagyasztással megőrizheted a gyümölcs színét és formáját egyaránt.
Felhasználáskor soha ne hirtelen olvaszd ki! Csak tedd át a hűtőbe, és várd meg amíg felolvad!
Tipp: A szirupot már akkor elkészítheted, mielőtt elmész az eperbeszerző körutadra. Így mire hazaérsz, hidegen várhatja a friss gyümölcsöket.
Ez a csodás színű, friss ízű öntet hozzávalója lehet rengeteg finomságnak télen. Legyen akár palacsinta, torta vagy süti, jól jöhet rá egy-két kanál ebből az öntetből
Ha szeretnéd, áttörheted egy szitán, így a magok nem kerülnek a szószodba.
Remek módja ez is sérült, már nem túl szép darabok felhasználásának!
Tipp: Ha elkészültek a jégkockák, tedd őket egy visszazárható zacskóba, így kevesebb helyet foglalnak majd a fagyasztóban!
Fantasztikus friss epres limonádéd lehet egész télen is, amikor egy pohár vízbe beledobsz két ilyen szuper jégkockát!