
Most érdemes bespájzolni a zamatos gyümölcsbõl! Mutatjuk a tippeket, hogyan varázsold elõ a nyári eper fantasztikus ízét télen is!
![]()
Dübörög az eperszezon. Már megjelentek az útszéli árusok is, akik végre az igazi zamatos, illatos, édes szabadföldi epret kínálják. Ilyenkor igyekszünk minél többet enni belőle, hogy legyen mire emlékezni a hosszú téli hónapokban. Persze nem kell mindent a képzeletre bízni, máris mutatjuk, hogyan lehet egész évben igazi finom epred a fagyasztóból!
1. Fagyaszd le egészben az eperszemeket!
![]()
Tipp: A natúran lefagyasztott epret ajánlatos fél éven belül fel is használni, később ugyanis a gyümölcsszemek veszítenek színükből. Ha azonban fagyasztás előtt finoman meghinted cukorral az eper- szemeket, akkor tovább megőrzik szép piros színüket.
Fagyassz epret szirupban
![]()
Az enyhén édes, cukros vízben történő fagyasztással megőrizheted a gyümölcs színét és formáját egyaránt.
Felhasználáskor soha ne hirtelen olvaszd ki! Csak tedd át a hűtőbe, és várd meg amíg felolvad!
Tipp: A szirupot már akkor elkészítheted, mielőtt elmész az eperbeszerző körutadra. Így mire hazaérsz, hidegen várhatja a friss gyümölcsöket.
Fagyassz eperöntetet
![]()
Ez a csodás színű, friss ízű öntet hozzávalója lehet rengeteg finomságnak télen. Legyen akár palacsinta, torta vagy süti, jól jöhet rá egy-két kanál ebből az öntetből
Ha szeretnéd, áttörheted egy szitán, így a magok nem kerülnek a szószodba.
Eperkoncentrátum
![]()
Remek módja ez is sérült, már nem túl szép darabok felhasználásának!
Tipp: Ha elkészültek a jégkockák, tedd őket egy visszazárható zacskóba, így kevesebb helyet foglalnak majd a fagyasztóban!
![]()
Fantasztikus friss epres limonádéd lehet egész télen is, amikor egy pohár vízbe beledobsz két ilyen szuper jégkockát!







