Létrehozva: 2016.05.25.

Tudtad? 4 különböző módon fagyaszthatod le az epret!

Most érdemes bespájzolni a zamatos gyümölcsbõl! Mutatjuk a tippeket, hogyan varázsold elõ a nyári eper fantasztikus ízét télen is!

Dübörög az eperszezon. Már megjelentek az útszéli árusok is, akik végre az igazi zamatos, illatos, édes szabadföldi epret kínálják. Ilyenkor igyekszünk minél többet enni belőle, hogy legyen mire emlékezni a hosszú téli hónapokban. Persze nem kell mindent a képzeletre bízni, máris mutatjuk, hogyan lehet egész évben igazi finom epred a fagyasztóból!                                                                                                                                                                                         

1. Fagyaszd le egészben az eperszemeket!

  • 1. Mosd meg folyó víz alatt az epret. (Ne áztasd, mert úgy veszít a zamatából.)
  • 2. Távolítsd el róla a szárat.
  • 3. Helyezd a szemeket egy tepsire, így tedd a fagyasztóba, amíg megszilárdulnak.
  • 4. A már fagyott epret porciózd szét zárható tasakokba.
  • Tipp: A natúran lefagyasztott epret ajánlatos fél éven belül fel is használni, később ugyanis a gyümölcsszemek veszítenek színükből. Ha azonban fagyasztás előtt finoman meghinted cukorral az eper- szemeket, akkor tovább megőrzik szép piros színüket.

    Fagyassz epret szirupban

    Az enyhén édes, cukros vízben történő fagyasztással megőrizheted a gyümölcs színét és formáját egyaránt.

  • 1. Készíts szirupot 4 rész víz-1 rész cukor arányban.
  • 2. Hagyd kihűlni a szirupot, majd tedd a hűtőbe, hogy jó hideg legyen.
  • 3. Töltsd szét a szirupot kisebb, zárható műanyag dobozokba.
  • 4. Tedd bele az eperszemeket és mehet a fagyasztóba.
  • Felhasználáskor soha ne hirtelen olvaszd ki! Csak tedd át a hűtőbe, és várd meg amíg felolvad!

    Tipp: A szirupot már akkor elkészítheted, mielőtt elmész az eperbeszerző körutadra. Így mire hazaérsz, hidegen várhatja a friss gyümölcsöket.

    Fagyassz eperöntetet

    Ez a csodás színű, friss ízű öntet hozzávalója lehet rengeteg finomságnak télen. Legyen akár palacsinta, torta vagy süti, jól jöhet rá egy-két kanál ebből az öntetből

  • 1. Jó fél kiló epret moss és tisztíts meg.
  • 2. Vágd a gyümölcsöket négyfelé.
  • 3. Tedd az epret turmixgépbe ½ tk. citromlével és 1 ek. cukorral.
  • 4. Turmixold alaposan össze, és oszd szét két műanyag dobozba. Mehet is a fagyasztóba!
  • Ha szeretnéd, áttörheted egy szitán, így a magok nem kerülnek a szószodba.

    Eperkoncentrátum

    Remek módja ez is sérült, már nem túl szép darabok felhasználásának!

  • 1. Készítsd el a fent leírt öntetet.
  • 2. Adj hozzá még egy rész cukrot és egy rész friss citrom vagy lime levet.
  • 3. Alaposan keverd el.
  • 4. Porciózd szilikonos jégkocka tartóba, majd a szószt így fagyaszd őket jégkocka tartóban le.
  • Tipp: Ha elkészültek a jégkockák, tedd őket egy visszazárható zacskóba, így kevesebb helyet foglalnak majd a fagyasztóban!

    Fantasztikus friss epres limonádéd lehet egész télen is, amikor egy pohár vízbe beledobsz két ilyen szuper jégkockát!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek