INSIDERHihetetlen, mi történik idén a magyar eperrel Idén két héttel korábban kezdődött az eperszezon. Megjelent a piacon a magyar gyümölcs is, igaz, egyelőre aranyárban mérik. A fóliában termesztett magyar eper háromszor drágább, mint az import görög és spanyol, de sokkal finomabb.
INSIDEREzért változott meg durván a gyümölcsszezon Csak kapkodja az ember a fejét a piacon: az ilyenkor sláger szabadföldi szamócát már alig találni, viszont már most rogyásig vannak a ládák kajszival, őszivel és nektarinnal, holott ezek tavaly is csak jóval később értek be.
INSIDERErre nem árt figyelned: így trükköznek az eperrel az árusok Gyanúsan olcsó epret találtunk több piacon és út menti árusnál, kérdés, igaz-e, ami rá van írva, hogy "magyar szabadföldi". A Ripost utánajárt, valóban érik-e már a tavasz első gyümölcse, és hogyan győződhetünk meg arról, mit veszünk.
INSIDEREnnél jobb hírt nem is adhatnánk az idei eperről Kiválónak ígérkezik az idei eperszezon: jót tett a gyümölcsnek az időjárás, olcsóbb lesz a hazai, mint tavaly! Már megjelent a piacokon az idei magyar eper, de most még nagyon drága: 3000 forint körül mozog a kilós átlagára, míg az importot 950-1100 forin
INSIDERLesz olcsóbb is az aranyárban mért eper Hívogatóan kacsintgatnak az eperszemek a piacok standjairól, mi több, az országutak szélén is kinyitottak az árusok. Ám az árak szemtelenül magasak, ráadásul a magyar kerül másfél-kétszer többe! A görög eper kilójáért ezer, a magyarért két-háromezer forin
FAZÉKTudtad? 4 különböző módon fagyaszthatod le az epret! Most érdemes bespájzolni a zamatos gyümölcsből! Mutatjuk a tippeket, hogyan varázsold elő a nyári eper fantasztikus ízét télen is!