4 éve

Ennél jobb hírt nem is adhatnánk az idei eperről

Kiválónak ígérkezik az idei eperszezon: jót tett a gyümölcsnek az idõjárás, olcsóbb lesz a hazai, mint tavaly! Már megjelent a piacokon az idei magyar eper, de most még nagyon drága: 3000 forint körül mozog a kilós átlagára, míg az importot 950-1100 forintért mérik. Érdemes kivárni a gyors áresést!

Ahány pult, annyiféle ár a budapesti Lehel csarnokban. Találtunk 2000, 2500, 2800 és 3400 forintos magyar epret is, melynek átlagára 3000 forint körül mozog. Nem csoda, hogy most még sokan inkább a görög vagy a spanyol termést veszik, mert az harmadannyiba kerül, mint az édes hazai.

Bár a most kapható magyar eper még fólia alatt termett, de már annak is folyamatosan esik az ára.

"A múlt hét elején sokfelé még 4800 forintba került a magyar eper, mi most 1980 forintért tudjuk adni kilóját, ami elég olcsónak számít. Igaz, mások átlagosan 3000-ért adják, de mi most megtehetjük, hogy kedvezőbb áron kínáljuk" - mondta a %Ripost%-nak Tábi Gábor, akinek nagyszülei epertermesztéssel foglalkoznak Lajosmizsén. Családjuk az 1800-as évek óta él az eperből.

Mint mondja, az idei tél kifejezetten kedvezett a gyümölcsnek.

Nem kellett nagyon fűteni a fóliát, a nagy hideg időn is viszonylag hamar átestünk

– meséli.

Arról, hogy mit mondanak a szezonra alakuló eperárakról a helyi árusok, részletesen a Ripost csütörtöki számában olvashatsz!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!