kulcsár edina
Nemcsak látványos, nagyon finom is. Ráadásul biztosan nem hizlal. Stílusos dekorációként is használhatod, öröm ránézni erre a sütire!
Minél többféle aprósüti ékesíti karácsonyi kínálóasztalod, annál jobban érzik magukat a vendégeid! Söpörd be családtagjaid és barátaid dicséretét diétás finomságokkal!
Karácsonyi Csokicsók
Knap Daniella receptje
Hozzávalók
Tészta
Töltelék:
Update1 csokoládékrém
Habcsókok:
Csokimáz:
5 dkg Update1 Cake Sweet étbevonó
Így készítsd:
1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, fóliázd le, tedd a hűtőbe 1-2 órára. 2. A pihentetés után a tésztát nyújtsd 2 mm vastagságúra, majd egy pogácsaszaggató vagy pohár segítségével vágj kb. 3-4 cm-es korongokat belőle.
3. A lapkákat 180 fokos sütőben süsd ki (max. 10 perc). Ha kész, vedd ki, hagyd hűlni.
4. A habcsóksipkához verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már fényes a hab, tedd bele az édesítőszert, gyorsan ezt is forgasd bele.
5. A habot töltsd csillagcsöves nyomózsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomj akkora habsipkákat, mint a tésztakorongok mérete, majd 140-150 fokos sütőben kb. 25-30 percig süsd addig, míg elkezdenek színeződni. A kihűlt habcsókokat óvatosan, esetleg késsel szedd le a tepsiről.
6. A mázhoz gőz fölött olvassz fel egy fél tábla Update1 Cake Sweet étbevonót. A habcsókokat óvatosan mártsd bele. A tésztakorongokra is tegyél 1-1 kiskanálnyit az olvadt csokiból, erre ültesd a habsipkákat.
FONTOS!
Ez a klassz desszert sérülékeny! Felhasználásig sorakoztasd a csokicsókokat sütőpapírral bélelt dobozokba. Fogyasztás előtt egy órával érdemes szobahőmérsékletre tenni, így a tészta omlós, a krém lágy, a habsipka pedig ropogós lesz.
Tippek: