Karácsonykor, a nagy családi ebédek és vacsorák alatt az ember nemcsak a beszélgetésbe, de az eszegetésbe is könnyen belefeledkezik. Ráadásul ilyenkor többféle desszert is kerül az asztalra, és a finomságoknak igencsak nehéz ellenállni. Ez a minisüti azért fantasztikus, mert igazán kevés benne a szénhidrát, akár diéta mellett is csipegethetsz belőle!
Lekváros linzercsillag, igazi kímélő karácsonyi sütemény
Knap Daniella receptje
Tészta:
7,5 dkg zabliszt
10 dkg Update1 Master Mix
12,5 dkg vaj
2 dkg Update1 Zero (porrá őrölve)
2 db tojás sárgája
2 ek. tejföl
1/2 cs. Update1 Vanilla Sweet (porrá őrölve)
Töltelék:
Cukor nélkül készített házi lekvár vagy Update lekvár
Így készítsd:
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, fóliázd le, tedd a hűtőbe 1-2 órára.
A pihentetés után a tésztát nyújtsd kb. 2 mm vastagságúra – kevés liszttel szórj alá, hogy ne ragadjon le, majd forma segítségével szaggasd ki, minden másodikra készíts ablakot.
A formára vágott tésztalapokat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, 180 fokon süsd készre, ez kb. 15 perc.
Amint kihűlt a tészta, a teljes csillagokra tegyél 1-1 kanálka hozzáadott cukor nélkül készült lekvárt, így illeszd a tetejére a középen lyukas linzerlapot. Néhány óra múlva szépen összeragadnak.
Mielőtt kiteszed a sütit vendégeid elé az asztalra, hintsd meg porrá őrölt Upzate1 Zero-val.
Tippek:
Ne gyúrd túl sokáig tésztát, mert nem lesz omlós.
Tényleg érdemes vékonyra nyújtani a tésztát, mert míg sül, puffad, vastagsága növekszik. Két vastag linzerlap között nem érvényesül a lekvár.
Ne süsd túl a linzertésztát, mert ha megbarnul, és nem lesz kívánatos a süti.