tóth gabi
Íme, az olasz desszert, ami térdre kényszerítette az egész világot. A Tiramisunak lehetetlen ellenállni! És most már nem is kell, mert íme, itt a cukor hozzáadása nélkül készült változat. Ugyanolyan finom, és vigyáz az alakodra!
Knap Daniella receptje
Ünnepi alkalmakkor legyen a desszert fenséges! Ebben a tiramisuban nem fogsz csalódni! Fogyókúrádba is beillesztheted, mert alig van benne szénhidrát! Csodálatosan megkomponált finomság! Kicsit melós, de megéri!
Imádni fog érte az egész családod!
Tészta:
(kakaós piskótalaphoz)
4 db tojás
20 g Update1 Master mix
15 g holland kakaópor (20-22%-os)
25 g Update1 Nyírédes
1/2 mk sütőpor
Tészta 2:
(babapiskótához)
-a receptet itt, a Norbi Update facebook oldalon találjátok:
Krém:
250 g mascarpone
400 g habtejszín (cukrozatlan)
3 db tojás
2 cs Update1 Vanilla Sweet
1,5 kupaknyi Update1 Lovely sweet (ízlés szerint több/kevesebb)
20 g étkezési zselatin
Babapiskóta áztatásához:
250 ml erős presszó kávé
10 ml Update1 Lovely Sweet
Így készítsd:
1. A szénhidrátszegény babapiskótát érdemes előre megsütni, kb. 30 db kell a tiramisuhoz.
TIPP: Készen is vehetsz babapiskótát, úgy sokkal egyszerűbb a tiramisu!
2. A kakaós piskótalaphoz a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá.
3. A tojássárgákat add egyesével a habhoz, és apránként szitáld bele a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Óvatosan forgasd bele a lisztet úgy, hogy a hab ne törjön össze.
4. A kész masszát öntsd sütőpapírral kibélelt 20X20 cm-es, magasabb falú sütőformába. 170 fokos sütőben kb. 20 percig süsd. Amikor megsült, vedd ki a formából a piskótát, hagyd kihűlni.
5. A sütéshez használt tepsit béleld ki folpackkal és tedd vissza a piskótalapot - erre kerül majd a lényeg!
Krém
A mascarponét keverd ki az édesítővel.
A tejszínből verj masszív habot, ezt tedd a hűtőbe.
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliát, majd vízgőz fölött kissé melegítsd fel. Az édes és meleg tojáslét robotgéppel habosítsd ki.
A mascarponét keverd hozzá a tojáshabhoz. Következő lépésben óvatosan forgasd bele felvert tejszínt is.
A zselatint áztasd annyi vízbe, amennyi épp ellepi. Keverd össze és melegítsd fel - forralni tilos! A felmelegített zselatinhoz keverj 2 kanállal a tejszínes krémből, majd ezt óvatosan forgasd bele a többi krémbe.
7. A sütőformában lévő piskótalapra simíts egy réteg krémet, majd fektess rá szépen egymás mellé kávéba mártott babapiskótákat.
8. Ezután ismét egy réteg krém majd újra kávés babapiskóta következik. Ezt folytasd addig, amíg el nem fogy a krém illetve a babapiskóta.
Legfelülre krémréteg kerüljön!
9. Az összeállított tiramisut hagyd egy éjszakára a hűtőben pihenni!
10. Másnap a folpack segítségével az összedermedt süteményt könnyedén, egészben kiemelheted a formából. Szórd meg bőven keserű kakaóporral, szeletelheted és tálalhatod!
Tippek:
- Az egész tojások vízfürdőn melegítésekor vigyázz, hogy túl ne melegítsd túl, mert akkor megfő! Ezért is célszerű folyamatosan kevergetni!
- A zselatinhoz mindenképpen adj a krémből egy keveset! Ha önmagában kevered a krémhez, akkor kicsapódik és darabos lesz!