Létrehozva: 2015.11.12.

Újjászületett a Tiramisu! Éjjel kettőkor is kanalazhatod!

Íme, az olasz desszert, ami térdre kényszerítette az egész világot. A Tiramisunak lehetetlen ellenállni! És most már nem is kell, mert íme, itt a cukor hozzáadása nélkül készült változat. Ugyanolyan finom, és vigyáz az alakodra!

Ünnepi alkalmakkor legyen a desszert fenséges! Ebben a tiramisuban nem fogsz csalódni! Fogyókúrádba is beillesztheted, mert alig van benne szénhidrát! Csodálatosan megkomponált finomság! Kicsit  melós, de megéri!

Imádni fog érte az egész családod!


Tészta:

(kakaós piskótalaphoz)
4 db tojás
20 g Update1 Master mix
15 g holland kakaópor (20-22%-os)
25 g Update1 Nyírédes
1/2 mk sütőpor

Tészta 2:
(babapiskótához)

-a receptet itt, a Norbi Update facebook oldalon találjátok:


Krém:
250 g mascarpone
400 g habtejszín (cukrozatlan)
3 db tojás

2 cs Update1 Vanilla Sweet
1,5 kupaknyi Update1 Lovely sweet (ízlés szerint több/kevesebb)
20 g étkezési zselatin

Babapiskóta áztatásához:
250 ml erős presszó kávé
10 ml Update1 Lovely Sweet


Így készítsd:
1. A szénhidrátszegény babapiskótát érdemes előre megsütni, kb. 30 db kell a tiramisuhoz.

TIPP: Készen is vehetsz babapiskótát, úgy sokkal egyszerűbb a tiramisu!

2. A kakaós piskótalaphoz a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. 

3. A tojássárgákat add egyesével a habhoz, és apránként szitáld bele a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Óvatosan forgasd bele a lisztet úgy, hogy a hab ne törjön össze.

4. A kész masszát öntsd sütőpapírral kibélelt 20X20 cm-es, magasabb falú sütőformába. 170 fokos sütőben kb. 20 percig süsd. Amikor megsült, vedd ki a formából a piskótát, hagyd kihűlni.

5. A sütéshez használt tepsit béleld ki folpackkal és tedd vissza a piskótalapot - erre kerül majd a lényeg!

Krém

A mascarponét keverd ki az édesítővel.

A tejszínből verj masszív habot, ezt tedd a hűtőbe.

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliát, majd vízgőz fölött kissé melegítsd fel. Az édes és meleg tojáslét robotgéppel habosítsd ki. 

A mascarponét keverd hozzá a tojáshabhoz. Következő lépésben óvatosan forgasd bele  felvert tejszínt is.

A zselatint áztasd annyi vízbe, amennyi épp ellepi. Keverd össze és melegítsd fel - forralni tilos! A felmelegített zselatinhoz keverj 2 kanállal a tejszínes krémből, majd ezt óvatosan forgasd bele a többi krémbe.

 

ÁLLÍTSD ÖSSZE A TIRAMISUT!

7. A sütőformában lévő piskótalapra simíts egy réteg krémet, majd fektess rá szépen egymás mellé kávéba mártott babapiskótákat.

8. Ezután ismét egy réteg krém majd újra kávés babapiskóta következik. Ezt folytasd addig, amíg el nem fogy a krém illetve a babapiskóta.

Legfelülre krémréteg kerüljön!

9. Az összeállított tiramisut hagyd egy éjszakára a hűtőben pihenni!

10. Másnap a folpack segítségével az összedermedt süteményt könnyedén, egészben kiemelheted a formából. Szórd meg bőven keserű kakaóporral, szeletelheted és tálalhatod!

 
Tippek:
- Az egész tojások vízfürdőn melegítésekor vigyázz, hogy túl ne melegítsd túl, mert akkor megfő! Ezért is célszerű folyamatosan kevergetni!

- A zselatinhoz mindenképpen adj a krémből egy keveset! Ha önmagában kevered a krémhez, akkor kicsapódik és darabos lesz!







 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

borsonline.hu

Rettenetes videó: kirándulóknak esett neki a kegyelmet nem ismerő medve az erdőben

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

travelo.hu

Micsoda ötlet: Úszómedencévé alakítanák át az elhagyott metróállomást Párizsban

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje