
Újjászületett a Tiramisu! Éjjel kettőkor is kanalazhatod!
Íme, az olasz desszert, ami térdre kényszerítette az egész világot. A Tiramisunak lehetetlen ellenállni! És most már nem is kell, mert íme, itt a cukor hozzáadása nélkül készült változat. Ugyanolyan finom, és vigyáz az alakodra!
Knap Daniella receptje
![]()
Ünnepi alkalmakkor legyen a desszert fenséges! Ebben a tiramisuban nem fogsz csalódni! Fogyókúrádba is beillesztheted, mert alig van benne szénhidrát! Csodálatosan megkomponált finomság! Kicsit melós, de megéri!
Imádni fog érte az egész családod!
Tészta:
(kakaós piskótalaphoz)
4 db tojás
20 g Update1 Master mix
15 g holland kakaópor (20-22%-os)
25 g Update1 Nyírédes
1/2 mk sütőpor
Tészta 2:
(babapiskótához)
-a receptet itt, a Norbi Update facebook oldalon találjátok:
Krém:
250 g mascarpone
400 g habtejszín (cukrozatlan)
3 db tojás
2 cs Update1 Vanilla Sweet
1,5 kupaknyi Update1 Lovely sweet (ízlés szerint több/kevesebb)
20 g étkezési zselatin
Babapiskóta áztatásához:
250 ml erős presszó kávé
10 ml Update1 Lovely Sweet
Így készítsd:
1. A szénhidrátszegény babapiskótát érdemes előre megsütni, kb. 30 db kell a tiramisuhoz.
TIPP: Készen is vehetsz babapiskótát, úgy sokkal egyszerűbb a tiramisu!
2. A kakaós piskótalaphoz a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá.
3. A tojássárgákat add egyesével a habhoz, és apránként szitáld bele a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Óvatosan forgasd bele a lisztet úgy, hogy a hab ne törjön össze.
4. A kész masszát öntsd sütőpapírral kibélelt 20X20 cm-es, magasabb falú sütőformába. 170 fokos sütőben kb. 20 percig süsd. Amikor megsült, vedd ki a formából a piskótát, hagyd kihűlni.
![]()
5. A sütéshez használt tepsit béleld ki folpackkal és tedd vissza a piskótalapot - erre kerül majd a lényeg!
Krém
A mascarponét keverd ki az édesítővel.
A tejszínből verj masszív habot, ezt tedd a hűtőbe.
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliát, majd vízgőz fölött kissé melegítsd fel. Az édes és meleg tojáslét robotgéppel habosítsd ki.
A mascarponét keverd hozzá a tojáshabhoz. Következő lépésben óvatosan forgasd bele felvert tejszínt is.
A zselatint áztasd annyi vízbe, amennyi épp ellepi. Keverd össze és melegítsd fel - forralni tilos! A felmelegített zselatinhoz keverj 2 kanállal a tejszínes krémből, majd ezt óvatosan forgasd bele a többi krémbe.
ÁLLÍTSD ÖSSZE A TIRAMISUT!
7. A sütőformában lévő piskótalapra simíts egy réteg krémet, majd fektess rá szépen egymás mellé kávéba mártott babapiskótákat.
![]()
8. Ezután ismét egy réteg krém majd újra kávés babapiskóta következik. Ezt folytasd addig, amíg el nem fogy a krém illetve a babapiskóta.
Legfelülre krémréteg kerüljön!
9. Az összeállított tiramisut hagyd egy éjszakára a hűtőben pihenni!
10. Másnap a folpack segítségével az összedermedt süteményt könnyedén, egészben kiemelheted a formából. Szórd meg bőven keserű kakaóporral, szeletelheted és tálalhatod!
![]()
Tippek:
- Az egész tojások vízfürdőn melegítésekor vigyázz, hogy túl ne melegítsd túl, mert akkor megfő! Ezért is célszerű folyamatosan kevergetni!
- A zselatinhoz mindenképpen adj a krémből egy keveset! Ha önmagában kevered a krémhez, akkor kicsapódik és darabos lesz!






