Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.18.

Csokis túrógombóc: fogyókúrás desszertek királya!

Túró és csoki: talán nem is létezhet jobb párosítás, ha a tökéletes diétás desszert megalkotása a cél. A túróban és a keserû csokiban alig van szénhidrát, így e finomságtól lehetetlen elhízni!

Egészségesen élni nem azt jelenti, hogy mindenről le kell mondanod, ami finom az életben! Itt van például ez a ránézésre isteni túrógombóc, nyugodt szívvel eheted, akár az esti órákban is! Kimondottan kevés szénhidrát van benne, diétádba is beillesztheted! Csábulj el, mert ezúttal nem tilos!

 


Csokis Túrógombóc

Knap Daniella receptje


Hozzávalók

(18 db-hoz)
1/2 kg túró
2 db tojás
10 g útifűmaghéj őrlemény
1 ek Update1 tejföl (házi túró esetén nem szükséges)
1 cs Update1 Vanilla sweet
20 g Update1 Zero
1 csipet só


Töltelék:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó


Bevonat:
kb 1/3 zacskó Update1 panírmorzsa


Öntet:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó
200 ml cukrozatlan habtejszín
10 g Update1 Zero
15g kakaópor (10-12 % kakaóvaj tartalmú)



Így készítsd:
1. A túrót törd össze villával, keverd hozzá a tejfölt. Ezután dolgozd bele a tojásokat, a sót, az édesítőt, a vanillát és az útifűmaghéj őrleményt.

2. Mérj 1 evőkanálnyi (kb. 30 grammos) darabokat a masszából

3. Mindegyik részbe tegyél 1/4 kocka Update1 Cake sweet étbevonót, vagy keserű csokoládét.  A halmocskákat formázd golyókká, és ha az összes elkészült, pihentesd a gombóckákat 1 órán keresztül a hűtőben.

4. Közben a morzsát pirítsd meg egy serpenyőben. 

5. készítsd el a csokikrémet. A tejszínt melegítsd át az édesítővel, a tűzről levéve keverd el benne a csokoládét és a kakaóport úgy, hogy csomómentes legyen. Majd tedd vissza az edényt a tűzre és melegítsd addig a krémet, míg szépen besűrűsödik.

6. A gombócokat lobogó, sós vízben főzd ki, még melegen forgasd meg a morzsában. A gombócokat a csokoládékrémmel meglocsolva tálald.


Tippek:

  • Tejföl inkább a szárazabb túróhoz kell.
  • Érdemes precízen kimérni a gombócokat így mindegyik szép egyforma lesz.
  • Ne ijedj meg, a főzővíz kissé nyúlós lesz miután kifőzted a gombócokat, de ez csak az útifűmaghéj őrleménytől van.
  • A gombócokat hagyd kissé hűlni tálalás előtt, mert az útifűmaghéjtól nyúlósabb az állaga. Ez a kis eltérés azonban langyosan már nem érzékelhető.


  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek