tóth gabi
Imádod a ropogósra sült szalonnát, de utálod a macerát vele? Íme, egy ötlet, mely megoldja a problémát! Nem spriccel többé a zsír, tiszta marad a tûzhely! És rengeteg sült szalonnád lesz!
Ha hagyományos módon, serpenyőben készíted a sült szalonnát, rögtön utána állhatsz is neki takarítani.
Szanaszét fröcsköl a zsírja, akár meg is égetheted magad. De akármennyire is imádod a sült szalonnát vagy a sült szalonnával készült ételeket, nem kell, hogy megfeszülj miatta!
Létezik egy hihetetlenül egyszerű módszer a mizéria elkerülésére!
Csak egy tepsi és egy darabka alufólia kell hozzá!
A tepsi méreténél kétszer nagyobb méretű fóliát tépj le a gurigáról, majd hajtogass belőle harmonikát.
Az alufólia harmonikát helyezd a tepsi aljába, erre fektesd rá a szalonna szeleteket.
Meleg hatására zsiradék kiolvad, de mivel a fólia fenntartja a szalonnát, így az nem fog tocsogni a zsírban! Így igazán ropogós lesz a végeredmény. A lecsöpögő zsír sem vész kárba! Ha végeztél, öntsd át a tepsiből egy kisebb üvegbe, bevetésig tárold a hűtőben. Rántottához, pörkölthöz, paprikás krumplihoz szuper jól felhasználhatod!