RETRO RÁDIÓ

Vége a szalonna-mizériának! Mutatjuk a megoldást!

Lipa Blanka
Szerző
Lipa Blanka
Létrehozva2015. 10. 14. 16:36

Imádod a ropogósra sült szalonnát, de utálod a macerát vele? Íme, egy ötlet, mely megoldja a problémát! Nem spriccel többé a zsír, tiszta marad a tûzhely! És rengeteg sült szalonnád lesz!

Ha hagyományos módon, serpenyőben készíted a sült szalonnát, rögtön utána állhatsz is neki takarítani.

Szanaszét fröcsköl a zsírja, akár meg is égetheted magad. De akármennyire is imádod a sült szalonnát vagy a sült szalonnával készült ételeket, nem kell, hogy megfeszülj miatta!

Létezik egy hihetetlenül egyszerű  módszer a mizéria elkerülésére!

Csak egy tepsi és egy darabka alufólia kell hozzá!

A tepsi méreténél kétszer nagyobb méretű fóliát tépj le a gurigáról, majd hajtogass belőle harmonikát.

Az alufólia harmonikát  helyezd a tepsi aljába, erre fektesd rá a szalonna szeleteket.

Meleg hatására zsiradék kiolvad, de mivel a fólia fenntartja a szalonnát, így az nem fog tocsogni a zsírban! Így igazán ropogós lesz a végeredmény. A lecsöpögő zsír sem vész kárba! Ha végeztél, öntsd át a tepsiből egy kisebb üvegbe, bevetésig tárold a hűtőben. Rántottához, pörkölthöz, paprikás krumplihoz szuper jól felhasználhatod!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.