Létrehozva: 2015.10.03.

Itt a tepsis krumpligolyó, a legjobb köret, amit valaha ettél!

Mindig ugyanazokat a köreteket készíted? Szeretnéd végre valami új, egyszerû finomsággal elkápráztatni a családodat? Ezt biztosan imádni fogják!

Szerző Ripost

Sült krumpli, tört krumpli, krumplipüré...

Te is ezeket készíted a leggyakrabban? Törd meg az egyhangú, unalmas repertoárt és varázsold el a családodat az egyszerű, de mégis elképesztően finom krumplilabdákkal!

Ezzel a körettel biztos telibe találsz!

Igazán különleges és gyorsan kivitelezhető finomságot varázsolhatsz így az asztalra, mely ráadásul jóval egészségesebb az olajban sütött változatoknál.

Krumplilabdák, amiket mindenki imádni fog

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt krumpli

  • 2 tojás

  • 10 dkg vaj

  • kevés liszt

  • só, bors

  • reszelt sajt

    Így készítsd:

  • Krumplinyomóban törd át a főtt krumplit
  • Dolgozd össze a hozzávalókat
  • Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj
  • A vizes kézzel megformázott golyókat sorakoztasd kiolajozott tepsibe
  • Szórd meg reszelt sajttal
  • 20 perc alatt 180 fokon alatt süsd aranybarnára
  • Tippek, ötletek:

  • Remekül illik rántott húsok,  sült húsok mellé

  • Kiválóan szervírozható szószos ételekhez, mártásokhoz

  • Jól jársz vele, ha sok a vendéget vársz. Ha mindent előkészítesz, több tepsivel is süthetsz egyszerre, a tálalása így jól időzíthető

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek