RETRO RÁDIÓ

Itt a tepsis krumpligolyó, a legjobb köret, amit valaha ettél!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 03. 13:15

Mindig ugyanazokat a köreteket készíted? Szeretnéd végre valami új, egyszerû finomsággal elkápráztatni a családodat? Ezt biztosan imádni fogják!

Sült krumpli, tört krumpli, krumplipüré...

Te is ezeket készíted a leggyakrabban? Törd meg az egyhangú, unalmas repertoárt és varázsold el a családodat az egyszerű, de mégis elképesztően finom krumplilabdákkal!

Ezzel a körettel biztos telibe találsz!

Igazán különleges és gyorsan kivitelezhető finomságot varázsolhatsz így az asztalra, mely ráadásul jóval egészségesebb az olajban sütött változatoknál.

Krumplilabdák, amiket mindenki imádni fog

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt krumpli

  • 2 tojás

  • 10 dkg vaj

  • kevés liszt

  • só, bors

  • reszelt sajt

    Így készítsd:

  • Krumplinyomóban törd át a főtt krumplit
  • Dolgozd össze a hozzávalókat
  • Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj
  • A vizes kézzel megformázott golyókat sorakoztasd kiolajozott tepsibe
  • Szórd meg reszelt sajttal
  • 20 perc alatt 180 fokon alatt süsd aranybarnára
  • Tippek, ötletek:

  • Remekül illik rántott húsok,  sült húsok mellé

  • Kiválóan szervírozható szószos ételekhez, mártásokhoz

  • Jól jársz vele, ha sok a vendéget vársz. Ha mindent előkészítesz, több tepsivel is süthetsz egyszerre, a tálalása így jól időzíthető

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.