RETRO RÁDIÓ

Ilyen az olasz kaja, ami nem hizlal: kímélő pizzás csiga!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 25. 16:02

Imádod az olasz ételeket, de kénytelen vagy visszafogni magad? Hát, igen, a tésztáktól csak úgy szaladnak fel a kilók... Na, ennek most vége! Itt a kímélõ változat! Brutálisan kevés szénhidrát, tökéletes mediterrán íz!

 

Mindenki számára nagy próbatétel a fogyókúra. Egyrészt nehéz ráállni a sportra, másrészt a kenyér, a liszt és a cukor elhagyása komoly önuralmat igényel. Nehéz a szénhidrátokról leszokni, de sokat segít, ha a fogyókúra során olyat diétás ételeket eszel, amik hasonlítanak az eredeti, esetleg hizlaló változathoz.  Ez az isteni pizzás csiga épp ilyen! Bátran ehetsz belőle többet is! Tésztája olyan lisztből készült, ami lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos változatok. Épp ezért cseppet sem hizlal, nyugodtan beépítheted a diétádba is!

 

Knap Daniella receptje

Tészta:

30 g sikér
220 g Norbi update1 liszt
235 g langyos víz
25 g olívaolaj
5 g instant élesztő
1 csipet só

Töltelék:

Sonka, sajt, olasz fűszerek (oregano, bazsalikom), Update ketchup, de ízlés szerint hagyma és egyéb zöldségek
 

Díszítés:
1db tojássárgája
Kevés szezámmag
 

Így készítsd:

1. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban, add hozzá az olívaolajat, majd a langyos vizet.

2. Gyúrd a tésztát addig, amíg könnyű és homogén lesz. Használhatod a sütőgép dagasztó programját.

3. Dagasztás után a tésztát nyújtsd téglalap alakúra, kend meg ketchuppal, szórd meg fűszerekkel és ízlés szerint kevés sóval. Ekkor pakolhatod rá a tölteléket: sonkát vagy az általad választott hozzávalókat, illetve a reszelt sajtot.

4. A feltéttel megpakolt tésztalapot tekerd fel, majd vágd fel karikákra, körülbelül 12 darab lesz.

5. A tekercseket sorakoztasd tálcára, majd takard le – legjobb, ha egy műanyag dobozt használsz erre.

6. Meleg helyen kb. 30 percig keleszd. Közben a sütőt kapcsold be, 180 fokra melegítsd elő.

7. Az idő leteltével, amikor már szép nagyra keltek, a csigákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket kend le tojássárgával, illetve szórd meg szezámmaggal.

8. Mehet a sütőbe, kb. 15-20 perc alatt lesz kész!



Tippek:

  • A tészta eleinte kissé ragadhat, de ha megszórod egy kevés liszttel, akkor tökéletesen formázható.
  • Dagasztás után egyből formázd, töltsd és keleszd, mert a reform liszt nem viselkedik jól dupla kelesztési fázissal. Csak elnehezedik a tészta tőle.  
  • A töltelék kissé kifolyhat, amikor felvágod a tésztatekercset, fontos, hogy éles kést használj!
  • Azért fontos, hogy műanyaggal takard le kelesztéskor, mert így nem szökik el a keletkező pára és igazán szép nagyra kel a tészta.

  •  

                                        

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.