RETRO RÁDIÓ

Ez a túrós finomság igazi magyar találmány. Itt a házi változat, féláron!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 14. 10:18

Kevés olyan ember akad, aki ellen tudna állni ennek a csábítóan finom desszertnek. Pillanatok alatt elkészítheted, fantasztikusan finom és sokkal olcsóbb, mint a bolti!

 

Kicsik és nagyok kedvence! Ha rád tör az édesség utáni vágy, biztos te is szívesen majszolsz el egy-egy finom csokoládéval bevont túrórudat. Ráadásul ezt lelkiismeret furdalás nélkül teheted, hisz egy ilyen gyors desszert legalább kétharmad részben magas fehérje tartalmú túrót tartalmaz, ami sokkal jobb, mint a tömény édesség!

Kedvencedet te is egyszerűen elkészítheted. Nem csak azért különb, mert friss túróból készül, hanem, mert

nem tartalmaz mesterséges összetevőket és tartósítószert!

Ráadásul  a boltban kapható társaihoz képest jóval olcsóbb! Mindössze  pár perc alatt elkészül és kedvedre variálhatod. Jó ötlet például aszalt gyümölcsökkel dúsítani!

Csokoládés túrórúd

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2,5 evőkanál tejföl
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor          
  • 1/2 citrom héja
  • 2 evőkanál zselatin
  • fél deci víz
  • 20 dkg étcsokoládé
  • Így készítsd:

  • Dolgozd össze a  túrót, tejfölt, cukrot és a reszelt citrom héját.
  • Melegítsd meg a vizet, oldd fel benne a zselatint.
  • Kavard csomó mentesre és add a túróhoz.
  • 1 -1 kanál túrót  tegyél kb 20 x 20 folpack darabra és formázz rudakat.
  • Tedd a rudakat legalább 1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a túró összeálljon.
  • Olvaszd fel vízgőz felett a csokoládét, majd locsold meg a túró rudakat!
  • TIPP

    Zselatin helyett használhatsz útifűmaghéjat , cukor helyett pedig az édesítőszerek valamelyikét. Így nem csak finom, de szuper egészséges is lesz a desszerted!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.