RETRO RÁDIÓ

Itt az ősz diétás nagyágyúja: olcsó cukkinivekni

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 09. 01. 18:00

Elképesztõen sokoldalú zöldség a cukkini! Sütheted, töltheted, de lehet belõle fasírt vagy akár leves is. És ami eddig még nem volt, itt a cukkinivekni, arra az esetre, ha diétád során nem tudnál lemondani a kenyérrõl.

Ilyet még nem ettél, de ki kell próbálnod! A legízletesebb diétás kenyérke!

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 75 ml olívaolaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 300 g cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ csomag sütőpor
  • 1/2 tk. só, bors
  • TIPP:

    A lisztet 1:2 arányban zabkorpával helyettesítheted. Minél nagyobb arányban váltod ki a lisztet zabkorpával, annál kímélőbb lesz a kenyered.

    Ha fogyni akarsz, és nem tudsz lemondani a kenyérről, ez a vekni a legjobb társad lesz a diétádban!

  • Így készítsd:
  • A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le és sózd be.
  • A finomra vágott hagymát dinszteld meg egy kis olajon.
  • A tojásokat keverd ki az olajjal, add hozzá a sütőport és a lisztet, jól dolgozd össze.
  • Add a tésztához a reszelt cukkinit a levével együtt, a lepirított hagymát, a reszelt fokhagymát, sózd, borsozd meg. (Ha ínyenc vagy, tehetsz bele apróra vágott olívabogyót és fetasajtot is.)
  • Öntsd a kenyértésztát sütőpapírral bélelt formába, és már mehet is a 160 fokra előmelegített sütőbe. 40 percig süsd így, majd a legvégén piríts rá egy kicsit magasabb hőmérsékleten.
  • Ha kész, emeld ki a sütőformából a kenyeret és lehetőleg rácson hagyd kihűlni, hogy ne fülledjen be. Csak akkor szeleteld, amikor már kihűlt! Annyira szuper, három nap múlva sem lesz morzsalékos!

    Akár lepényeket is süthetsz ugyanebből a tésztából! Tejföllel isteni!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.