Létrehozva: 2015.09.25.

Így főzd a rizst, hogy ne hizlaljon!

A rizs nagyon finom, de sajnos hizlal. Ám a tudósok most olyan ötlettel álltak elõ, amelytõl a kalóriák fele eltûnik belõle. Így akkor sem kell félned tõle, ha épp diétázol.

Szerző Ripost

Az új kutatási eredményt az Amerikai Vegyésztársaság idei kongresszusán mutatták be, tehát tudományosan megalapozottnak is tekinthetjük. A titok lépésről lépésre:

 

1. adj egy teáskanál kókuszolajat fél bögrényi fehér rizshez

2. majd főzd 20-40 percig

3. végül tedd a hűtőbe 12 órára.

Ez az eljárás átalakítja a rizsszemekben lévő keményítő anyagszerkezetét, így szervezeted 50-60 százalékkal kevesebb energiát tud felvenni belőle.

A kutatók magyarázata szerint a rizsben kétféle keményítő van, az egyik könnyen emészthető, a másik ellenállóbb. Szervezetünkben nincsenek meg azok az enzimek, amelyek az ellenálló keményítő lebontását segítenék, ezért az nem tud a testünkben cukorrá alakulni, és hizlalni. A kutatók olyan főzési eljárást kerestek, mely az ellenálló keményítőtartalom arányát növeli a rizsben, így annak energiatartalmát kevésbé hasznosítja a szervezet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek