RETRO RÁDIÓ

Így főzd a rizst, hogy ne hizlaljon!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 09. 25. 09:07

A rizs nagyon finom, de sajnos hizlal. Ám a tudósok most olyan ötlettel álltak elõ, amelytõl a kalóriák fele eltûnik belõle. Így akkor sem kell félned tõle, ha épp diétázol.

Az új kutatási eredményt az Amerikai Vegyésztársaság idei kongresszusán mutatták be, tehát tudományosan megalapozottnak is tekinthetjük. A titok lépésről lépésre:

 

1. adj egy teáskanál kókuszolajat fél bögrényi fehér rizshez

2. majd főzd 20-40 percig

3. végül tedd a hűtőbe 12 órára.

Ez az eljárás átalakítja a rizsszemekben lévő keményítő anyagszerkezetét, így szervezeted 50-60 százalékkal kevesebb energiát tud felvenni belőle.

A kutatók magyarázata szerint a rizsben kétféle keményítő van, az egyik könnyen emészthető, a másik ellenállóbb. Szervezetünkben nincsenek meg azok az enzimek, amelyek az ellenálló keményítő lebontását segítenék, ezért az nem tud a testünkben cukorrá alakulni, és hizlalni. A kutatók olyan főzési eljárást kerestek, mely az ellenálló keményítőtartalom arányát növeli a rizsben, így annak energiatartalmát kevésbé hasznosítja a szervezet.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.