
Forradalom a reggelizőasztalon! Betört a pizza!
A pizzát szinte mindenki szereti, miért ne készíthetnéd el néha reggelire is ezt a laktató, meleg finomságot? Persze tudjuk, a rohanós hétköznapokon ez nem egyszerû, de hétvégén például meglepheted vele a családodat.
Talán első halásra furcsán hangzik, mert a pizza nem olyan étel, amit reggelire szoktunk enni, de ha csak egyszer megkóstolod, biztos, hogy rendszeresen elkészíted majd.
![]()
Igen, tudjuk, a tésztadagasztást nem álmos hajnalokra találták ki, de az alapot akár már előző este is elkészítheted, mert egy kiolajozott tálban, lefedve egy éjszakát eláll a hűtőben is. De kivételesen kipróbálhatod a boltban megvásárolható, előre elkészített pizzaalapokat, vagy a leveles tésztából készült hamis változatot is.
Így aztán reggel nincs más dolgod, mint bekapcsolni a sütőt 200 fokra és felrakni a feltéteket a tésztára.
![]()
HOZZÁVALÓK
egy adag pizzatészta, melynek receptjét itt találod
4 csík bacon
1/2 csésze reszelt parmezán
2 csésze reszelt mozzarella
3 kanál tejföl
kevés olívaolaj
4 nagy tojás
ELKÉSZÍTÉS:
Kend meg a tésztát az olajjal és a tejföllel. Szórd rá a kockára vágott bacont, a reszelt sajtokat, majd végül üsd rá a tojást. Már mehet is a sütőbe. Ha szereted a spenótot, akár azzal is megszórhatod, hisz ez a zöldség remekül passzol a tojáshoz.
![]()
Ha nem szereted a tükörtojást, előre elkészített rántottát is tehetsz rá.
![]()
Ha a család kedvence lett a reggeli pizza, akkor kisebb korongokban is elkészítheted. Így mindenki magával viheti akár uzsonnára is.
![]()
A pizzatésztát érdemes édes feltéttel is kipróbálni reggelire.
Süsd meg csak a tésztát, kend meg egy kis tejszínhabbal, lekvárral és szórd meg friss vagy fagyasztott gyümölcskockákkal.






