RETRO RÁDIÓ

Töltsük fel az éléskamrát: így készül a téli lecsó

Töltsük fel az éléskamrát: így készül a téli lecsó
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 08. 08. 13:21

Idén bõségesen teremnek a gyümölcsök és gyönyörû a zöldség, még az is kedvet kap a befõzéshez, aki korábban sose vállalkozott rá. Mindenkit csak biztatni tudunk, hiszen a házilag eltett finomságoknak párja nincs!

Hozzávalók:

  • 6 kg paradicsom

  • 3 kg paprika

  • Így készül:

    Forrázd le és pucold meg a paradicsomokat. A félbevágott paradicsomok magjait távolítsd el, majd darabold fel és kis lángon kezdd el főzni, jól sózd be.

    Amikor már majdnem szósz állagú az alap, mehet a lábosba a felkarikázott paprika is. Többször forgasd át fakanállal, hogy a lecsó egyenletesen melegedjen.

    Amint felforr, hamarosan le is húzhatod a tűzről, hogy a paprika ne főjön szét. Azon forrón porciózd üvegekbe, próbáld úgy pakolni, hogy lezárás után minél kisebb legyen a légbuborék odabent. Az üvegeket fejjel lefelé fordítva állítsd szorosan egymás mellé, és letakarva hagyd kihűlni.

    Tartósítószer, olaj és hagyma nélkül készül!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.