tóth gabi
A salgótarjáni Kézmûves Cukrászdában készült a nyertes torta. Különös véletlen, de az ország cukormentes tortája is sárgabarackos!
Igen erős mezőny indult idén a Magyarország Tortája címért. Három forduló során 39 nevező közül választották ki a döntős tortákat. A szakmai zsűri minden egyes fordulóban nehezen szavazott a továbbjutókról, végül az eredetileg tervezett három továbbjutó torta mellé egy negyediket is bejuttattak a döntőbe. Az eredményt ma, a Parlamentben hirdették ki.
Első helyre a
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta került,
mely a salgótarjáni Kézműves Cukrászda remeke és Szó Gellért cukrászmester kezei alól került ki.
2015 országtortája több ok miatt is különleges: tésztája gluténmentes, mert nem búzalisztből, hanem mandulalisztből készült. A mandulapiskótát a cukrászmester pannonhalmi sárgabarack pálinkás sziruppal locsolta meg. Erre az alapra sárgabarack krém került. Majd fölé egy újabb mandulás piskóta, ezután pedig egy mogyorós tejcsokoládé mousse került, végül a cukrászmester karamellel húzta át a torta tetejét.
Cukormentes kategóriában is sárgabarackos torta végzett az élen.