tóth gabi
Imádod a gumicukrot, de egészségtelennek tartod? Készíts otthon magadnak olyan ízût, amilyenre vágysz! Egészségesen és gyorsan!
Íme, a tökéletes recept, hogy megcsináld életed legfinomabb gumicukrát, ráadásul sajátkezűleg úgy, ahogy neked a legjobb! Cukorral, cukor nélkül… csak rajtad múlik.
Hozzávalók
egy üveg bodzaszörp (aminek a receptjét itt találod)
néhány szilikon, vagy egyéb műanyag bonbonforma
0.5 dl víz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
18g étkezési zselatin
25-30g nádcukor, ami természetesen kiváltható bármelyik por alakú, újgenerációs édesítőszerre
Elkészítés
Szórd a zselatint a vízbe, hagyd ázni pár percig, add hozzá a többi összetevőt és főzd össze az egészet. A masszát adagold a kiöntő formába majd tedd be a mélyhűtőbe hűlni.
Amikor teljesen megdermedt, gyakorlatilag kész is!
Az eredmény nem csakhogy gyönyörű és finom, de még egészséges is, ha úgy akarod! Most még a bodza a menő, de pár hét múlva, próbáld ki más gyümölcsökkel is!
Valószínűleg kínálni sem kell, hamarabb fogy el, mint gondolnád!