7 éve

Õrület! Már a torta is ombre!

Az egyik legfontosabb kérdés minden esküvõn, hogy milyen legyen a torta. Egy-egy emeletes tortacsoda ára 50, sõt 100 ezer forint is lehet, a határ persze a csillagos ég. Összegyûjtöttünk néhány igazán izgalmas darabot.

Ombre torta 2015 egyik legnagyobb slágere. Epres vagy málnás ízben rendelhető.

Nem merjük megbecsülni az árát ennek a négyemeletes, marcipán virágokkal ékesített fodros tortacsodának. Azt tippeljük, nem csak szép, hanem finom is. 

Élő virágokkal, gyakran rózsával is díszítik az esküvői tortákat. A vörös rózsát azonban ritkán alkalmazzák. Méghozzá akkor, ha a menyasszony már elmúlt 40 éves.

A párna különleges szimbólum, az összetartozást jelképezi. Miniatűr csipkés párnákon nyugszanak a jegygyűrűk is, mielőtt a menyasszony és a vőlegény föhúzza párja ujjára, hogy kimondhassa végre a boldogító igent.

A legtöbb esküvői tortát vékony marcipánréteg borít, valójában ezt díszítik fel a cukrászmesterek. Erre a tortára fehér frézia is került, nem véletlenül. A virág ezoterikus üzenete: "Megbízhatsz bennem". 

A legnagyobb tortakultusz Amerikban, Japánban és Oroszországban van. Ez a hatalmas törtfehér torta a marcipánrózsákkal különösen elegáns. Ilyen marcipánrózsákat te is tudsz készíteni, csupán türelem kérdése. Kevesen merik megkockáztatni a friss gyümölcsökkel megrakott tortát. Enne oka az, hogy az esküvői tortákat nagyon nehéz szállítani. Ezt viszont lehetetlen. 

A torta stílusa minden esetben igazodik az esküvőhöz. Azt hittük, a vámpírdivat már lecsengett, de tévedtünk. Ennek a totának egyébként nemcsak a külseje meghökkentő, belül ugyanis teljesen fekete.Még szoknyát is kapott ez az ötemeletes torta. Vajon ki rendelte meg? Mennyit fizethetett érte? És mit rejthet a húzott csipke?

A cukrászmester úgy igazította el a marcipánréteget, mintha finom selyemszövettel csavarta volna körbe a tortát. Igazi remekmű, kész csoda, hogy nem borul fel! Mondhatjuk múmiatortának is. 

Legújabb divat szerint nem egy gigantikus torta készül az esküvőre, hanem kisebb darabokból, pélául muffinokból rakják ki magát a tortát.  Sikere abban rejlik, hogy így nem kell szeletelni, ami lényegesen megkönnyíti a menyasszony dolgátKépünk a köztes megoldást ábrázolja.

A gyönyörű, de egyszerű menyasszonyi ruhához egyszerű torta illik. A friss eperrel díszített hatalmas szív alakú tortát ketten vágják fel, jelképezve azt, hogy a menyasszony és a vőlegény jóban, rosszban  kitart majd egymás melett.Legalábbis a fotó készítésének pillanatában ez volt a terv.

Zárjuk a sort egy másik ombre tortával. Itt négy színt alkalmazott a cukrász. Az egyszerű, de nagyon látványos rózsamotívum5 másodperces titkát sminden szakember ismeri. Habzsákból kell ügyesen kinyomni a virágformát, körkörösen vezetve a krémet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök

origo.hu

Drasztikus változás jön az időjárásban

mindmegette.hu

Szalmonellás csoki-botrány: magyarországi alapanyagból indult a fertőzés a belga gyárban

metropol.hu

„Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!” – megszólalt az angyalarcú rendőrgyilkos exe

vg.hu

Péntektől váratlanul olcsóbb lesz az üzemanyag

mindmegette.hu

13 nyári frissítő ital, ami eszméletlen jól hűsít a kánikulában

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

ripost.hu

Forró: Ördög Nóra vadító fürdőruhás fotót posztolt

ripost.hu

Új kalandba bonyolódott Kiss Endi

ripost.hu

Sejtelmes bejegyzést tett közzé Szabó Ádám exe

További cikkek

FAZÉK

Ilyen formájú paradicsomot vegyél, ha igazán jó lecsóra vágysz

ÉLETMÓDI

Szerelem a láthatáron: erre a három csillagjegyre még a nyáron ráköszönt a boldogság

ÉLETMÓDI

Szerencse és boldogság vár erre a 3 csillagjegyre júliusban

ÉLETMÓDI

A szülők nagy dilemmája: tanuljon-e a gyerek a nyári szünetben?

FAZÉK

Előkerült a nagyi régi, régi receptje: benne rejlik a tökéletes savanyúság titka

ÉLETMÓDI

Egymásnak estek a háziasszonyok a lekvár miatt: kell vagy sem ez a hozzávaló?

ÉLETMÓDI

Tiltott állatviadal miatt ítéltek el nyolc embert

ÉLETMÓDI

Így készül a magyar paprikabomba, ezzel kihúzod az egész telet