RETRO RÁDIÓ

Nem akarsz befőzni? Ügyes trükkel fagyaszd le!

Nem akarsz befőzni? Ügyes trükkel fagyaszd le!
Büki Rozi
Szerző
Büki Rozi
Létrehozva2015. 06. 07. 08:24

A konyhában miért a fagyasztó az egyik legjobb barátunk? Mert mindig kéznél van, kisegít a váratlan helyzetekbõl, és télen is visszaadja a nyár ízét.

Ugyan már, fagyasztani mindenki tud!

 

- kiálthatsz fel jogosan, ám ennek is vannak fortélyai, amelyeket nem árt ismerni!

1. lépés

A friss gyümölcsöket mosd meg fagyasztás előtt, majd konyharuhán csepegtesd le a vizet. Mindig szárazon csomagold be a fagyasztanivalót!

Ha valamit felengedsz, soha ne fagyaszd vissza, mert megromlik!

2. lépés

Már előre gondold át, mekkora mennyiségre lesz szükséged, amikor felhasználod, és úgy adagold.

Ha szeretnéd, hogy a gyümölcsök, zöldségek szép „pergős” állapotban kerüljenek majd elő, rendezd tálcára őket először és így rakd a fagyasztóba, miután megfagyott az egész, csomagolhatod is.

A zöldséget fagyasztás előtt tanácsos blansirozni. Így megőrzi a vitaminokat, a színét és főzéskor puha marad, mintha akkor szedted volna.

Így kell blansírozni: 4-5 percre tedd forró vízbe, majd hideg víz alatt hűtsd le a zöldséget.

Savas ételt ne tárolj alumínium fóliában, mert a sav reakcióba léphet az alumíniummal és megváltoztatja az étel ízét.

Feliratozd, mert nem biztos, hogy fagyasztást követően felismerhető állapotban lesz. Írj rá dátumot is, mikor került a fagyasztóba, így elkerülheted, hogy több éve bujkáló ételből készíts vacsorát a családnak.

Ellenőrizd  a fagyasztód hőmérsékletét

-18 C alatt biztonságos a fagyasztás, a mikroorganizmusok ezen a hőfokon nem tudnak semmilyen káros folyamatot elindítani az élelmiszerekben.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.