Létrehozva: 2015.06.07.

Nem akarsz befőzni? Ügyes trükkel fagyaszd le!

A konyhában miért a fagyasztó az egyik legjobb barátunk? Mert mindig kéznél van, kisegít a váratlan helyzetekbõl, és télen is visszaadja a nyár ízét.

Ugyan már, fagyasztani mindenki tud!

 

- kiálthatsz fel jogosan, ám ennek is vannak fortélyai, amelyeket nem árt ismerni!

1. lépés

A friss gyümölcsöket mosd meg fagyasztás előtt, majd konyharuhán csepegtesd le a vizet. Mindig szárazon csomagold be a fagyasztanivalót!

Ha valamit felengedsz, soha ne fagyaszd vissza, mert megromlik!

2. lépés

Már előre gondold át, mekkora mennyiségre lesz szükséged, amikor felhasználod, és úgy adagold.

Ha szeretnéd, hogy a gyümölcsök, zöldségek szép „pergős” állapotban kerüljenek majd elő, rendezd tálcára őket először és így rakd a fagyasztóba, miután megfagyott az egész, csomagolhatod is.

A zöldséget fagyasztás előtt tanácsos blansirozni. Így megőrzi a vitaminokat, a színét és főzéskor puha marad, mintha akkor szedted volna.

Így kell blansírozni: 4-5 percre tedd forró vízbe, majd hideg víz alatt hűtsd le a zöldséget.

Savas ételt ne tárolj alumínium fóliában, mert a sav reakcióba léphet az alumíniummal és megváltoztatja az étel ízét.

Feliratozd, mert nem biztos, hogy fagyasztást követően felismerhető állapotban lesz. Írj rá dátumot is, mikor került a fagyasztóba, így elkerülheted, hogy több éve bujkáló ételből készíts vacsorát a családnak.

Ellenőrizd  a fagyasztód hőmérsékletét

-18 C alatt biztonságos a fagyasztás, a mikroorganizmusok ezen a hőfokon nem tudnak semmilyen káros folyamatot elindítani az élelmiszerekben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek