RETRO RÁDIÓ

Az idei nyár legfinomabb sárgabarackos sütije

Az idei nyár legfinomabb sárgabarackos sütije
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 30. 17:15

Ez a pite aranysárgán ragyog, épp úgy, mint a nyári nap! Naná! Sárgabarack mellett kukoricaliszt az alapja, megspékelve némi narancshéjjal. Isteni!

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomszemcsés kukoricadara

  • 5 dkg kristálycukor

  • 10 dkg vaj

  • 2 egész tojás

  • 1 pohár joghurt

  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja

  • 1 cs. sütőpor

  • 1 cs. vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • ½ kg sárgabarack, kimagozva

    Így készül:

  • Forralj fel 1 bögre vizet, öntsd bele a darát, folyamatosan keverd,  1 perc után húzd le a tűzről, szűrd le. Hagyd kihűlni.
  • Kapcsold be a sütőt 170 fokra.
  • Öblös tálban keverd ki a cukrot a vajjal, add hozzá a vaníliás cukrot és üsd rá a tojásokat. Elektromos habverő segítségével keverd habosra.
  • Ha az alap már sima, add hozzá a forrázott, de már kihűlt darát (ha tömör, nyomkodd szét a darabokat), a joghurtot, a sütőport, a sót, a citromhéjat és keverd tovább. A masszát öntsd kivajazott tepsibe, sorakoztasd rá a cukorral kissé megszórt barackokat. Fontos, hogy a barack héjas fele legyen alul!
  • Hintsd meg fahéjjal és mehet a sütőbe!
  • 25-30 perc alatt lesz kész!

    Próbálj ki más sárgabarackos süteményt is! Csokoládéval kóstoltad már? A lekvárt viszont semmiképp se hagyd ki!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.