Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2015.05.23.

Lekvárt főzni cukor nélkül is lehet

Évtizedekig éltünk abban a tévhitben, hogy lekvárokat, kompótokat eltenni csak cukorral lehet. Ettõl lesz zselés az állaga, és áll el hónapokig a kamrában! Cukor nélkül is lehet finom és egészséges!

Szerző Ripost

A tartósítás titka csak a teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekben, majd a légmentes lezárásban rejlik. Nincs szükség sem cukorra, sem mesterséges tartósítószerekre!

Íme, a legfontosabb lépések:

1. Csak ép üvegeket és fém fedőket használj, melyek tökéletesen ráillenek az üveg szájára. Nincs szükség celofánra, az csak ront a helyzeten.

2. Alaposan mosd el az üvegeket a tetőkkel együtt, áztasd le és távolítsd el a címkéket is.  A legjobb, ha mosogatógépben a legmagasabb hőfokon tisztítod meg.

3. Ezután...

...egy óriási fazékban a forrástól számított negyed órán keresztül főzd ki a tetőket és az üvegeket is.

Egy nagy csipesszel vegyél ki mindent és tedd tiszta konyharuhára száradni. De ne törölgesd el!

4. Mindig csak hibátlan gyümölcsöt használj!

5. Csak kis üvegeket tölts meg, mert ennek a lekvárnak, kompótnak csak az a hátránya, hogy nyolc napon belül meg kell enni felnyitás után, hiszen kinyitva már tényleg nem védi semmi az erjedéstől.

6. Ha belemerted a gyümölcsöt, levet az üvegbe, szorosan zárd rá a tetőt, és fordítsd fejjel lefele. Esetleg újságpapírba is csomagolhatod, hogy egy éjszaka szárazdunsztba kerüljenek az üvegek.

Ha a krémesebb lekvárokat szereted, turmixold össze a hozzávalókat, ha nem, tegyél a fazékba nagyobb darabokat.

Próbálkozhatsz vegyes lekvárokkal is, a meggy, málna, ribizli együtt például fantasztikus. De kipróbálhatod az epret bodzával is.

TIPP: Ha a zselésebb, kocsonyásabb lekvárokat kedveled, vásárolj bioboltban agar-agar zselésítő anyagot, ami természetes, tengeri algából készült. Nem csak a cukor adja a zselés állagot! A fehér cukor sajnos káros az egészségedre, akadnak olyan országok, ahol már azon gondolkodnak, hogy betiltják!

Ugye milyen egyszerű? Ugyanígy szörpöt is készíthetsz cukor nélkül.

origo.hu

Szívrohamot kapott az olimpiai bajnok magyar tornász, Ónodi Henrietta

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

borsonline.hu

Szakítás, féktelen bulik? Megszólalt Curtis, itt a teljes igazság!

hirtv.hu

Trump Zelenszkijnek: Vége! + videó

mindmegette.hu

Kifakadt a Lidl alkalmazottja: Sokkoló volt látni, ahogy a vásárlók viselkedtek

mandiner.hu

Trump sokkolt: olyat mondott Zelenszkijnek, amit nagyon nem akart hallani az ukrán elnök (VIDEÓ)

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

travelo.hu

Ez az egyik legolcsóbb nyaralás célpont Európában, ahol tenger és hegyek is várnak

ripost.hu

Akik mindig a maguk feje után mennek: ők a leglázadóbb csillagjegyek

ripost.hu

Karrierista csillagjegyek, akik számára a munka az első

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

ripost.hu

Megérkezett az Oroszlán hava: 3 csillagjegynek tele lesz a pénztárcája

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét

FAZÉK

Így készül a török lecsó, kóstold meg te is

FAZÉK

Tedd az uborkát a mosogatógépbe és nem bánod meg

FAZÉK

Mit csinálj a cukkinivel, ha ontja a kert? Mutatjuk!

FAZÉK

Ne dobd ki a dinnyehéjat, eszméletlen, mire jó

FAZÉK

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

FAZÉK

Olcsó vacsora: Villámgyorsan elkészül az isteni krumpligombóc

FAZÉK

Megégett a pirospaprika a bográcsban? Így mentsd meg a pörköltet