
kulcsár edina
Nem mersz nekivágni a lasagne-nak, mert félsz, hogy elrontod? Leleplezzük az olasz konyhatitkot, velünk lépésrõl lépésre követheted, hogy készül a híres rakott tészta, ezúttal csirkehusival!
A hagymát, a zellerszárat és a sárgarépát vágd egész apróra,
majd egy nagy serpenyőben pirítsd össze az olíván.
Forgasd az alapba a csirkemellet, és párold addig, míg a hús kifehéredik.
Keverd a raguhoz a paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot, illetve a fűszereket (oregánó, bazsalikom, só, bors) és fedő alatt, alacsony lángon, jó másfél óra alatt főzd kellemesen sűrűre.
Így készítsd a besamelt
A vajat olvaszd meg egy edényben, keverd bele a lisztet.
Mielőtt pirulni kezdene a keverék, húzd le az edényt a tűzről és öntsd fel tejjel. Kézi habverővel dolgozd csomómentesre. Tedd vissza tűzre az edényt, alacsony lángon főzd sűrűre a besamelt. Amikor kész, keverd bele az őrölt szerecsendiót és ízlés szerint sózd, borsozd.