Létrehozva: 2015.05.10.

Íme, a tökéletes lasagne, az olasz titok lépésről lépésre

Nem mersz nekivágni a lasagne-nak, mert félsz, hogy elrontod? Leleplezzük az olasz konyhatitkot, velünk lépésrõl lépésre követheted, hogy készül a híres rakott tészta, ezúttal csirkehusival!

1. RAGU

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemell, egészen apró kockákra vágva vagy darálva
  • 1 fej hagyma
  • 2 zellerszár
  • 1 sárgarépa
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 2 ek. olívaolaj
  • 50 g (egy kis konzerv) sűrített paradicsom
  • 800 g (2 doboz) passzírozott paradicsom
  • 1 dl fehér bor
  • 3 ek cukor
  • 1 ek oregáno
  • 1 ek friss bazsalikomlevél, apróra vágva
  • frissen őrölt bors
  • só, ízlés szerint
  • Így készítsd a ragut

    A hagymát, a zellerszárat és a sárgarépát vágd egész apróra,

    majd egy nagy serpenyőben pirítsd össze az olíván.

    Forgasd az alapba a csirkemellet, és párold addig, míg a hús kifehéredik.

    Keverd a raguhoz a paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot, illetve a fűszereket (oregánó, bazsalikom, só, bors) és fedő alatt, alacsony lángon, jó másfél óra alatt főzd kellemesen sűrűre.

    2. BESAMEL

    Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • kb. 2 ek liszt
  • 5-6 dl tej
  • ½ ek őrölt szerecsendió
  • só, őrölt bors
  • Így készítsd a besamelt

    A vajat olvaszd meg egy edényben, keverd bele a lisztet.

    Mielőtt pirulni kezdene a keverék, húzd le az edényt a tűzről és öntsd fel tejjel. Kézi habverővel dolgozd csomómentesre. Tedd vissza tűzre az edényt, alacsony lángon főzd sűrűre a besamelt. Amikor kész, keverd bele az őrölt szerecsendiót és ízlés szerint sózd, borsozd.  

    3. ÁLLÍTSD ÖSSZE A LASAGNE-T!

  • Kenj ki olajjal egy hőálló tálat, majd teríts az aljára ujjnyi vastagon a raguból. Locsold be besamellel, erre fektesd a száraz tésztalapokat.

  • Újabb raguréteg következik, majd besamel és megint tészta.
  • Harmadik réteg: ragu-besamel- tészta.
  • A szépen megrakott lasagne tetejét borítsd besamelel és reszelj rá kb. 10 dkg parmezánt.
  • Végül takard be alufóliával, és told a tálat 180 fokra előmelegített sütőbe. 25 percig így süsd, majd vedd le a fóliát, hogy szépet megpiruljon a lasagne teteje – ez kb. újabb 25 perc.
  • Miután kivetetd a lasagne-t a sütőből, hagyd legalább negyedórányit pihenni. Ekkor hintsd meg a tetejét friss bazsalikommal és már szeletelheted is a mennyei olasz finomságot!
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek